finale-drzavnog-prvenstva-u-basketu-3x3Ko će biti šampion Srbije u basketu 3×3?

Finale državnog prvenstva u basketu 3×3 biće održano u petak 15. avgusta na košarkaškim terenima na Štrandu u Novom Sadu, a u njemu će učestvovati osam najboljih ekipa iz Srbije.
Tokom prethodna dva meseca u Srbiji su održana četiri kvalifikaciona turnira na kojima su se timovi borili za prolazak u veliko finale. Državno prvenstvo otvoreno je upravo u Novom Sadu, a potom nastavljeno turnirima u Beogradu, Nišu i Čačku.
Pobednici kvalifikacionih turnira su Ranč, Master Kafe i Olimp, a svoj prolazak u finale su sakupljenim bodovima obezbedili i timovi Orion Menjačnice, Džakovi, Monstars, Pinn Bet Ugljevik i Fresh Beach.
Utakmice u Novom Sadu počeće u 17, a finala su zakazana za 20 sati. Organizator turnira je Košarkaški savez Srbije koji poziva Novosađane, ali i sve ljubitelje basketa da 15. avgusta budu na Štrandu, jer osim dobrog stritbola biće priređeni i zanimljivi izazovi za posetioce. Neposredno pred finale nastupiće hip-hop grupa THCF.
Pored titule državnog šampiona u basketu 3×3, tim koji pobedi dobiće novčanu nagradu od 100.000 dinara i predstavljaće našu zemlju na „World Tour“ u Pragu (23. i 24. avgusta). Podsećamo da Srbija već ima jednog predstavnika na tom turniru, a to je tim novasadski Basket 3×3 koji je i vicešampion sveta.
Grupa A: Olimp, Orion Menjačnice, Džakovi i Fresh Beach
Grupa B: Master Caffe, Ranč, Pinn Bet Ugljevik i Monstars

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda izgubila u dramatičnoj završnici u Zagrebu