lester_mekejleb_i_milos_teodosicFAJNAL FOR, PARIZ

Crno-beli bez pobede u veoma uzbudljivoj utakmici!

 

U drugoj polufinalnoj utakmici crno-beli su se sastali sa ekipom Olimpijakosa. U prepunoj dvorani sportskog kompleksa Bercy odigrane su dve polufinalne utakmice, prvi finalista je ekipa Barselone koja je odnela pobedu nad moskovskim CSKA, dok je Olimpijakos u neverovatnoj utakmici u produžetku dobio crno-bele rezultatom 80:83.

Crno-beli su odlično počeli i dobru odbranu krunisali su efektnim poenima u napadu dozvolivši protivniku samo jedan koš za četiri minuta igre 10:2. Olimpijakos j epotom vezao dva uspešna napada i nove poene postigao isključivo iz reketa, a crno-beli su uzvraćali sa istog mesta 14:8. Prvu trojku na utakmici postigao je Mekejleb za vođstvo 17:10. Teodosić je u poslednjim sekundama zabeležio trojku za svoj tim, pa je prednost crno-belih na kraju prvog dela igre bila 17:15.

Mekejleb nastavio sa odličnim prodorima, a centar Partizana Marić sa zakucavanjima 21:17. Odbrana momaka iz Humske je dobro funkcionisala, ali nisu uvek bili precizni u napadu. Potom je Borusis van linije 6, 25 u 15.minutu izjednačio 22:22. Uzvratio je kapiten sa istog odstojanja, ali je Papalukas još jednim odličnim solo prodorom uz faul prvi put na utakmici ekipu Olimpijakosa doveo u vođstvo 25:26. Sofoklis i Teodosić su Pirejcima doneli prvi put veću prednost 26:31, dok je na drugoj strani Veseli bi uspešan 28:31. Kleiza je postigao koš sa distance za konačan rezultat prvog poluvremena 28:33.

Povezana vest:  Ivanovićeva lako pobedila Bušar

Kombinacije Marića i Veselija su donele nove poene crno-belima pa je ublaženo vođstvo ekipe iz Pireja 32:35. Duge napade su igrali i jedni i drugi, a Veseli i Kleiza su u tim trenucima postizali poene za svoje ekipe 34:39. Kecman je potom postigao svoju prvu trojku na meču 37:39. Čvrste odbrane oba tima rezultirale su izvođenju slobodnih bacanja, a ekipa Partizana je pva ušlas u bonus. Košarkaši Olimpijakosa bili su polovični sa linije penala pa se sama prednost formalnih gostiju na ovom meču nije dodatno uvećavala 39:44. Teodosić je potom pogodio novu trojku za crveno-bele, koju je u sledećem napadu anulirao kapiten Božić 43:47. Marić je u nastavku bio najčešće fauliran, on je to odlično iskoristio sa linije penala 45:49. Mekejleb je potom iz kontranapada efektno poentirao, a Kecman van linije 6, 25 doveo crno-bele na pola koša zaostatka 50:51. Marić je još jednim zakucavanjem izjednačio rezultat uoči odlučujuće četvrtine 52:52.

Povezana vest:  Olimpija pobedila Metalac

dusan_kecmanNastavio je centar Partizana sa dobrim partijama pod košem protivnika, dok je na drugoj strani Kleiza donosio nove poene za svoj tim 55:54. Nastupio je period brze igre, samim tim i dosta grešaka na obe strane. Mekejleb je potom pogodio važne poene nakon dosta vremena bez koša na obe strane za 60:54. Nakon tajm auta, Olimpijakos je postigao dva brza koša i došao na samo dva poena zaostatka 60:58. Crno-beli nisu uspeli da uhvate loptu pod svojim košem i pa jeOlimpijakos ostao rezultatski blizu 62:61. Dva minta pre kraja ekipa iz Pireja je prešla u vođstvo 62:63. Nekoliko napada nisu uspeli da realizuju ni jedni ni drugi, rezultat se nije menjao a ostalo je 47 sekundi do kraja. Na liniji slobodnih bacanja se našao Teodosić i bio oba puta uspešan 62:65. Kecman je potom ponovo pogodio trojku za izjednačenje dok je u narednom napadu Marić bio najbolji u skoku, dodao loptu Mekejlebu koji je položio loptu u koš Olimpijakosa za 67:65 na 6, 8 sekundi do kraja. Crveni su organizovali napad za tri poena, Teodosić je promašio, ali je to ispravio Čajldres za izjednačenje 2, 6 sekundi do kraja 67:67. Mekejleb nije uspeo da postigne trojku poslednjim sekundama i meč je otišao u produžetak.

Povezana vest:  Lafajet bio u Arisu samo dva dana

Uprvom minutu produžetka svi poeni postignuti su sa linije penala, Čajldres je bio oba puta uspešan, kao i Božić, dok je Marić bio polovičan 69:70. Košarkaši Olimpijakosa su nalazili put do koša crno-belih preko svog najboljeg strelca Kleize za 72:77. Veseli je potom bio uspešan pod košem, a pogodio je i dodatno slobodno bacanje za 75:77. Nekoliko puta su igrači u crvenim dresovima bili uspešniji u skoku, a crno-beli su poene tek primili nakon penala 75:79. Rašić je postigao u narednom napadu trojku, a faulirani Teodosić je ponovo bio oba puta uspešan za 78:81. Plej Partizana je fauliran na 6, 51 sekundu do kraja utakmice, pogodio je oba puta za 80:81. Teodosić je još jednom bio smiren za 80:83, a Rašić u poslednjim sekundama nije uspeo da pogodi trojku za produžetak i slavlje ekipe iz Pireja je počelo.