111FAJNAL FOR, PARIZ

Partizanovi igrači žale, ali žele treće mesto

 

Košarkašima Partizana veoma je teško pao poraz od Olimpijakosa u polufinalu završnog turnira Evrolige u Parizu, ali su svi rekli da će biti motivisani u sutrašnjem meču za treće mesto protiv moskovskog CSKA.

-Stvarno smo napravili veliki uspeh u sezoni, ali smo imali veliku šansu za finale. Nismo u tom poslednjem napadu u regularnom delu imali ni sreće. Na Milošev ‘er bol’ (kada lopta promaši obruč) skočio je Džoš Čildres i dao koš za produžetke – rekao je Aleksandar Rašić.

Plejmejker crno-belih bio je vidno utučen, kao i svi ostali igrači Partizana posle poraza od 83:80. -Dali smo sve od sebe, borili smo se kao što se borimo na svakoj utakmici. Treba sada da se povratimo i odigramo utakmicu za treće mesto časno i borbeno. Sigurno je u početku i trema malo učinila svoje pošto smo imali mnogo grešaka, ali smo se dobro držali. Nismo iskoristili ni veću prednost, koju smo malo prerano stekli – rekao je Rašić.

Povezana vest:  Veliki preokret MZT-a, pobeda Cedevite

Centar Slavko Vraneš inače teško podnosi poraze, a u razgovoru sa izveštačima borio se da ne pusti suze.

-Glupo je pričati kako se oseća čovek koji izgubi utakmicu koju je trebalo da dobije. Delilo nas je par sekundi od finala. Možda je presudio pad koncentracije… Ipak je neko morao da izgubi, a desilo se da smo to bili mi, ali mislim da ostanak naših navijača u sali i pevanje više govore o tome koliko smo uradili ove sezone – rekao je Vraneš.

-Niko nije stena, pa nisam ni ja, da ne budem potresen… U svakom slučaju, igrati ovakvu utakmicu i biti na ‘fajnal foru’ sa podmlađenim timom… Ovo mi je treća sezona u Partizanu, a imamo najneiskusnije igrače. Svaka čast svima koji su nas doveli ovde. Ne znam kako da izrazim šta osećam, ponestaju mi reči – govorio je vidno uzbuđeni Vraneš.

Povezana vest:  Metalac obezbedio opstanak u KLS

Jedan od najboljih igrača Partizana Aleksandar Marić kazao je da njegovom timu neće nedostajati motivacija za utakmicu protiv CSKA.

-Veoma je teško. Cele sezone se borimo za završni turnir i dve sekunde nas dele od finala… Ali, niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe. Naravno da ćemo se oporaviti za utakmicu sa CSKA. Čujem kažu da nemamo za šta da igramo. Pa, imamo za sve da igramo, hoćemo da budemo treći, a ne četvrti – rekao je Marić.

Povezana vest:  Mega Vizura slavila u Novom Sadu

Najpribraniji je bio kapiten Petar Božić, koji je kazao da njegova ekipa mora da ostane uspravne glave.

-Borili smo se dobro, ali smo pravili i mnogo grešaka koje su normalne za ovako tešku utakmicu. Stvarno nam je falilo malo sreće, a sada ostaju žal i tuga što smo izgubili i što nismo napravili korak koji smo toliko želeli da napravimo i uokvirimo uspešnu sezonu u Evroligi. Poraz je sastavni deo igre i mora čovek da se jako brzo podigne i posle poraza i posle pobede. Utakmica za treće mesto za nas je kao finale i tako ćemo je i igrati – rekao je Božić.

Igrači Partizana imaće danas popodne jedan trening, a utakmica protiv CSKA igra se sutra od 18.00.

U finalu će istog dana igrati Barselona i Olimpijakos.