bogdan bogdanovic reprezentacija

Bogdanović: Ostvatrio mi se san da igram sa Teodosićem

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je danas da nije verovao da će jednog dana igrati sa Milošem Teodosićem u dresu nacionalnog tima.
-Pre četiri godine Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvensta izbacila Španiju trojkom Miloša Teodosića u poslednjoj sekundi. Nisam gledao taj meč, jer sam sa Partizanom bio na pripremama u Sloveniji, ali kada sam se vratio u hotel video sam snimak. Bio sam van sebe zbog tog koša i pobede. Četiri kodine kasnije na sledećem šampionatu, igram u timu sa Milošem i mogu da kažem da mi se ostvario san – napisao je Bogdanović na blogu Evrolige.
Bivši bek Partizana osvrnuo se na učinak Srbije na šampionatu u Španiji.
-Pobedom protiv Irana obezbedili smo plasman u narednu rundu takmičenja. Najteži meč do sada odigrali smo protiv Francuske i nismo imali sreće na kraju. Predstoje nam dve utakmice u grupi, od cega je ključna protiv Brazila. Ako pobedimo najverovatnije ćemo biti drugi, u protivnom četvrti. Poslednji meč u grupi igramo protiv Španije, koja nas je eliminisala prošlog leta na prvenstvu Evrope. Moramo da budemo spremni i za taj meč – poručio je Bogdanović.
On je dodao da su poslednja tri meseca bila izuzetno važna za razvoj njegove karijere.
-Prvo su me evroligaški treneri izabrali za Zvezdu u usponu, zatim sam sa Partizanom osvojio titulu u prvenstvu, potpisao za Fenerbahče što je velika promena, jer ću prvi put u karijeri igrati za neki inostrani klub. Izabran sam na NBA draftu i sada sam u Granadi na Svetskom prvenstvu, igram protiv košarkaša kojima sam se divio kao dečak – istakao je Bogdanović.

Povezana vest:  Toronto posle dva produžetka dobio Milvoki i smanjio na 2:1