sasha djordjevic
SP ŠPANIJA 2014
Đorđević: Timska pobeda, naša najbolja utakmica
 
Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala svoj najbolji meč u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Grčke.
-Toliko sam srećan zbog mojih momaka. Odigrali smo jako od početka do kraja. Takav je bio plan. Nismo hteli da ustuknemo. To smo jako dobro uradili. Idemo sada dalje. Svi smo odradili sjajan posao. Ovo je naša najbolja partija – rekao je Đorđević novinarima u Madridu.
Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji, pošto je večeras u Madridu pobedila Grčku sa 90:72.
-Odigrali smo ozbiljno. Svi su bili fokusirani. Ovo je prava timska pobeda. Ovaj tim ima srce i dušu. Ako odigramo kao što umemo, da igramo zajedno jedni za druge uvek će tako neko iskočiti u prvi plan – kazao je Đorđević.
U selekciji Srbije večeras je najbolji bio Bogdan Bogdanović, koji je postigao 21 poen.
-Znali smo da će ovako igrati. Pričali smo dugo sa njim. Sjajan igrač, odličan dečko. Zato je draftovan i zato ide u Fener. Ovo je Bogdanović koga sam čekao… Ipak ovo je timska pobeda – rekao je Đorđević.
Selektor Srbije je prokomentarisao i igru Miroslava Raduljice.
-On je naš prvi centar. Nije došao u najboljoj formi. Svi smo to znali i razumeli. Napredovao je i sada smo dobili ozbiljnog igrača zareprezentaciju. To je dobra snaga. Srećan sam zbog njega. Pokazao je profesionalnost. Svima je pokazao da želi da igra i bude ovde – rekao je Đorđević.
Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Brazila I Argentine.
-Ne preferiram protivnike. Moramo sve da respektujemo. Videćemo.Brazil je kandidat za medalju. Svi pričaju da idu na medalju. Ko sam ja da analiziram tim koji ide na medalju. Imaju kvalitet. Imali smo dobar meč sa njima u Granadi – kazao je selektor Srbije.
 
PHOTO: DANI POZO/AFP
Povezana vest:  Himki ubedljiv protiv Žalgirisa