djordjevic

SP ŠPANIJA 2014

Đorđević: Veliki izazov, ali nemamo od čega da strepimo

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je pred njegovim košarkašima veliki izazov, ali da nemaju od čega da strepe u sutrašnjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Brazila. 
-Imamo veliki izazov, ali nemamo od čega da strepimo. Poštujemo svakog protivnika, a ne plašimo se nikoga. Pokušaćemo da pružimo našu najbolju partiju – rekao je Đorđević novinarima u Madridu. 
Đorđević je istakao da je Brazil izvanredan protivnik, koji je svoju snagu pokazao u grupnoj fazi takmičenja u Španiji. 
-Ovo već dugo ponavljam, istakli su da dolaze po medalju, jaki su na svim pozicijama, imaju NBA igrače. Igraju na izuzetnom fizičkom I atletskom nivou. Odlično su trenirani od strane Manjana koji je tu već tri godine – kazao je selektor „orlova“. 
Srbija je na šampionatu u Španiji već izgubila od Brazila sa 81:73, a Đorđević je istakao da se nada da će četvrtfinalna utakmica biti drugačija od one u grupnoj fazi. 
-Oni neće da se menjaju kada je ekipa toliko jaka i kvalitetna. Napašće nas tranzicijom, što smo im poklonili u prvoj utakmici na startu. Tu moramo bolje da odigramo. Sa druge strane, moramo fizički da odgovorimo na njihovu visinu i snagu, naročito na centarskim pozicijama. Ne smemo da dozvolimo da nas iznenade – rekao je on. 
Đorđević je rekao da je njegova ekipa nasmejanija i zadovoljnija nego pred susret osmine finala sa Grčkom. 
-Sada smo nasmejaniji, sigurno smo svi zadovoljniji, ali nismo potpuno. Tražimo svoju šansu, dobru igru koja bi nas dovela do nove pobede. Mislim da imamo pravo na to. Verujem u ovaj tim. Pokazali su da znaju kako se dolazi do pobede – kazao je Đorđević. 
Prema njegovim rečima, snaga srpskog tima je u zajedništvu. 
-Snaga svih nas je u zajedniA?tvu. Od svakoga se zahteva da da sebe I deo svog znanja. Samo tako možemo. Ne mora svako da da najviše, već svako da da najmanje moguće što je potrebno da bi se došlo do pobede – rekao je Đorđević. 
Utakmica između Srbije i Brazila igraće se sutra od 18.00 u Madridu.

Povezana vest:  Cirbes: Vratio sam se kući