djordjevic slavlje srb bra 1

SP ŠPANIJA 2014

Đorđević: Francuzi favoriti, ali mi idemo na pobedu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prepustio je Francuskoj ulogu favorita u polufinalu Svetskog prvenstva, ali je istakao da će njegovi igrači ići na pobedu. 
-Mislim da su oni ti koji imaju ulogu favorita, baš zbog činjenice što su pravaci Evrop. Ipak, ne bih razmišljao u tom pravcu, imamo današnji dan da se spremimo. Momci su voljni i želnji da ponovimo ono od sinoć, da odigramo još jednu dobru utakmicu. Ne želim da se bavimo drugima, već da se mi spremimo za meč – rekao je Đorđević novinarima u Madridu. 
Srbija je sinoć u četvrtfinalu Mundobasketa pobedila Brazil sa 84:56, dok je Francuska pobedila domaćina šampionata Španiju sa 65:52. 
-Očigledno, bolja ekipa je prošla, ekipa! Teren ne laže. Bez obzira šta sam ja pričao i želeo, obzirom da je po mom mišljenju Španija bila najozbiljniji kandidat za zlato, očigledno je da u njihovoj ekipi nešto nije štimalo, da oni nisu uspeli snagom grupe dođu do želenjog rezultata i u tom četvrtfinalu su izgubili od jedne odlične Francuske – kazao je selektor. 
Đorđević je kazao da je najjače oružje Francuske snažan kolektiv. 
-Oni igraju konstatnto… Pobedili su pola koša Brazila, pola koša Srbiju, a izgubili u grupi sa 24 poena od Španije. Međutim, to je jedna ekipa, koja je šampion Evrope, a za nas je to velika stvar i veliki izazov da sa prvakom Evrope igramo u polufinalu. Cenim njihovu košarku, njihov kolektiv, jedinstvo, koje ih gura napred – rekao je Đorđević. 
-Oni su izuzetna atletska ekipa, agresivna, snažna. Boris Dijao igra sjajnu košarku, pravi je lider, momak koji pleni i njihova velika vrednost je što su oko takvih košarkaških veličina napravili jezgro – dodao je on. 
Đorđević je rekao da će ekipa danas imati jedan lakši trening i dodao da se niko od igrača posle sinoćnog meča nije žalio na umor ili povredu. 
Polufinalni meč između Srbije i Francuske igraće se sutra od 22.00 u Madridu. U drugom polufinalu sastaju se SAD i Litvanija. 

Povezana vest:  Novi tripl dabl Nikole Jokića u pobedi Denvera