teodosic srb fra

SP ŠPANIJA 2014      

Košarkaši Srbije danas protiv Francuske za finale SP

Košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Francuske igra za finale prvenstva sveta, a selektor Aleksandar Đorđević smatra da „trikolori“ kao aktuelni evropski šampioni važe za blagog favorita.
On je, međutim, istakao da se srpski košarkaši sigurno neće zadovoljiti samim plasmanom u polufinale iako su time već ostvarili veliki uspeh na Mundobasketu u Španiji.
.Verujemo u sebe, ali razmišljamo i čime Francuska može da nas pobedi. Probaćemo da ih savladamo, baš kao što smo probali i u susretima sa ostalim rivalima na ovom šampionatu. Lep je osećaj biti u polufinalu svetskog prvenstva, međutim, može da bude još lepši. Mislim da momci žele da pruže još jednu dobru partiju – rekao je Đorđević uoči izuzetno značajne utakmice.
On je dodao da veoma ceni tim Francuske, njihov sistem rada i koncept, navodeći da „trikolori“ igraju konstantno dobro i da nisu slučajno napravili veliko iznenađenje savladavši u četvrtfinalu favorizovanog domaćina Španiju.
-Ipak su oni ti koji imaju ulogu favorita, bar zbog titule šampiona Evrope koja je u njihovom vlasništvu. Ali, ne bih ni razmišljao u tom pravcu, bavimo se isključivo sobom i verujemo u sopstvene mogućnosti. Spremni smo i skoncentrisani za ovaj meč, čeka nas novi ispit i ogroman izazov. Velike utakmica i velika takmičenja obeležavaju veliki igrači – poručio je Đorđević.
Polufinalna utakmica prvenstva sveta između košarkaša Srbije i Francuske igra se večeras u Madridu od 22 sata.
Pobednik tog duela sastaće se u nedelju u finalu sa braniocem titule, reprezentacijom SAD, koja je u četvrtak u prvom polufinalnom meču savladala Litvaniju (96:68).

Povezana vest:  Partizan pobedom u Solnoku proslavio 69. rođendan