djordjevic slavlje srb fraSP ŠPANIJA 2014
Selektor Đorđević: Nema razloga da ne verujem u čuda

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je danas da će se njegov tim znanjem, verom i zajedništvom suprotstaviti selekciji SAD u finalu prvenstva sveta.
-Na košarkaškom terenu je sve moguće, nema nepobedivih. Čuda su se u prošlosti dešavala. Nemam razloga da ne verujem da ne mogu i u budućnosti. Na nama je da odigramo najbolje što možemo, tražimo perfektnu utakmicu u finalu – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.
On je naglasio da su misli svih članova reprezentacije usmerene samo ka jednom cilju – ka što boljoj igri u finalu, bez obzira na rezultat.
-To će biti početni zamajac, a posle ćemo videti šta ćemo izvući iz rukava. I ako nam dozvole protivnici koji su fenomenalna ekipa, sa sjajnim individualcima, odličnim trenerima. Izuzetno ih respektujemo, ali nema mesta za strah – rekao je Đorđević.
On je otkrio da će pokušati „da ih uvede u igru 5 na 5“
-Malo je tajni u košarci. To bi trebalo da bude ideja, ali ta energija i atletske sposobnosti koje poseduju Amerikanci su nestvarne. Imaju toliko igrača na klupi da jednostavno tim ritmom melju protivnika, pogotovo u drugom poluvremenu. Imali su dan više odmora, što nije dobro, ali nema izgovora. Mora da se igra bez obzira na rezultat. Treba da igramo poen za poen – rekao je Đorđević i dodao da i „Amerikanci imaju slabih tačaka“.
Selektor Đordfjević je naglasio da mu je čast što ima „takve saradnike u stručnom štabu, koji su mu najveći kritičari i motivatori“.
Finale između Srbije i SAD igra se u nedelju od 21 sat.

Povezana vest:  NBA VESTI, Spursi pregazili Denver

PHOTO: GERARD JULIEN/AFP