Joffrey LauvergneSP ŠPANIJA 2014
Lovernj: Medalja za porodicu i za porodicu u Partizanu

Košarkaški reprezentativac Francuske Žofre Lovernj posvetio je večeras bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva svojoj porodici i „svojoj porodici u Partizanu“.
Dosadašnji igrač Partizana osvojio je sa Francuskom danas treće mesto posle pobede nad Litvanijom 95:92.
-Medalju posvećujem porodici i mojoj porodici u Partizanu. Još jednom hvala saigračima i treneru iz Partizana, kao i iz reprezentacije. Uradili smo sjajan posao, nije bilo lako. Sutra navijam za Srbiju – rekao je Lovernj novinarima posle meča.
Francuska je juče izgubila od Srbije u dramatičnom meču, koji je odlučen u poslednjim sekundama, a već danas su igrači morali da se bore za medalje.
-Posle utakmice smo imali doping kontrolu, ostali smo do dva-tri ujutru, nije bilo lako da spavamo posle toga. A danas pritisak zbog utakmice. Nismo mnogo spavali. Bilo je malo čudno, ali pobedili smo, tako da je okej – rekao je Lovernj.
U sportu se nekada kaže da je bolje osvojiti bronzanu medalju nego srebrnu, jer se takmičenje završava pobedom.
-Možda sam sad srećniji jer smo završili pobedom, ali za 10 godina ću možda reći da sam hteo srebro. U ovom trenutku, bolje bronza, za 10 godina ne. Ali, medalja je medalja – rekao je Lovernj.
Francuski reprezentativac je u Partizan došao krajem 2012. godine I izborio poziv u nacionalni tim, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniju 2013. godine, iako nije mnogo igrao.
-Igrao sam više ove godine, i mislim prilično dobro. Nisam u polufinalu toliko igrao, ali to je trenerova odluka i tu nemam šta da kažem. Igram više, igrao sam bolje, osvojili smo medalju i jako sam radostan. Naravno da mi znači što sam imao veću ulogu sada – rekao je Lovernj.
-Pre dolaska u Partizan nisam bio popularan u Francuskoj, niko me nije poznavao, nisam bio blizu reprezentacije. Posle šest meseci sam pozvan u reprezentaciju, iako nisam mnogo igrao. Posle još godinu dana sam se našao u prvom timu…Nadam se da ćemo moći da ostanemo da gledamo finale – rekao je Lovernj.

Povezana vest:  Radonjić: Da odigramo dobro, sa čvrstom odbranom i pametnim napadom