partizan_kosarkasi_pozdrav (2)FAJNAL FOR PARIZ

 

Božić tužan i ponosan posle poraza od CSKA

 

Kapiten košarkaša Partizana Petar Božić ocenio je posle utakmice za treće mesto na finalnom turniu Evolige protiv moskovskog CSKA da ne može da bude zadovoljan posle poraza (90:88).

-Došli smo u Pariz sa svojim željama, ali smo oba meča izgubili zahvaljujući nijansama. Tačno je da smo mi mnoge dramatično odigrane okršaje dobili uz dosta sreće, ali na fajnal-foru nam se sve to vratilo – izjavio je iskusni bek.

Povezana vest:  Čović: Da iskoristimo prednost domaćeg terena

On je naglasio da se nakon završetka odlične Partizanove sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju oseća u isto vreme i ponosno i srećno, dodavši da su u mečevima protiv Olimpijakosa i CSKA njegovi saigrači načinili neke nedopustive greške.

-Ovaj turnir je jedno neprocenjivo iskustvo za sve nas iz koga možemo i moramo mnogo da naučimo za naredne izazove – poručio je Božić.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Španija ubedljivo pobedila Francusku

Najbolji pojedinac večerašnjeg meča Trajan Lengdon, koji je ubacio 32 poena, istakao je da pobeda u susretu sa Partizanom mnogo znači „armejcima“ na planu samopouzdanja pred skoru završnicu veoma kvalitenog ruskog šampionata.

-Bio je ovo veoma bitan test za sve nas nakon poraza od Barselone, koji nam je dosta teško pao -rekao je Lengodn i dodao da su njegove saigrače „crno-beli“ prilično namučili.

Povezana vest:  Jokić i Bogdanović predvodili svoje ekipe do pobeda

On je ocenio da su izabranici trenera Duška Vujoševića „sjajan tim sa dosta opcija u napadu“.

-Partizan je ekipa koja je mnogo puta tokom sezone pokazala da može ravnopravno da se nosi sa svim timovima u Evropi. Ne smemo da zaboravimo da ih je Olimpijakos u polufinalu eliminisao uz veliku dozu sreće košem Džoša Čajdresa – zaključio je Lengdon.