897

FAJNAL FOR, PARIZ

Barselona prvak Evrope!

 

 

 

 

 

Košarkaši Barselone postali su prvaci Evrope! U finalu su Španci na završnom turniru Evrolige u Parizu pobedili grčki Olimpijakos sa 86:68 (28:19, 19:17, 17:14, 22:18). Španskoj ekipi to je druga titula evropskog šampiona u klupskoj istoriji. Najbolji strelac Barselone bio je Huan Karlos Navaro sa 21 poenom, a Pit Majkel dodao je na to još 14 poena. U timu Olimpijakosa najefikasniji bio je Džoš Čildres sa 15 poena, a dva 896manje ubacio je Linas Kleiza. Ranije danas, u utakmici za treće mesto, moskovski CSKA pobedio je posle produžetka Partizan sa 83:80.

Povezana vest:  Dangubić propušta meč sa Krkom

Izabranici Ćavija Paskvala su zaigrali mnogo brže od rivala i veoma lako „probijali“ odbranu Olimpijakosa. Već u osmom minutu Barselona je prvi put imala dvocifreno vođstvo – 24:13.

Barselone ni u drugoj četvrtini nije menjala stil igre, a rezultatski „priključak“ Olimpijakosa držali su Teodoros Papalukas i Janis Burusis.

Tokom druge četvrtine, navijači Barselone su gromoglasnim aplauzom pozdravili igrače svog fudbalskog kluba, Đerara Pikea, Karlosa Pujola, Ćavija Ernandeza i Bojana Krkića.

Povezana vest:  Kapičić: Na današnjim sastancima bez priče o Ivkoviću

Najveću prednost u prvom poluvremenu košarkaši Barselone imali su u 19. minutu, kada je na semaforu stajalo 46:32.

Olimpijakos je odlično počeo drugo poluvreme i uspeo da smanji na 47:40 posle minut i po. „Trojkom“ Navara španska ekipa došla je ponovo do „plus deset“ (52:42), ali je Olimpijakos uzvratio serijom 5:0.

Ipak, u završnici treće deonice, Viktor Sada je pogodio novu 895„trojku“, pa se Barselona odlepila na 60:47, a nedugo zatim na semaforu je stajalo 64:50.

U poslednjoj četvrtini Olimpijakos je na sve načine pokušao da se približi rivalu, ali mu to nikako nije polazilo za rukom.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Memfisa

Terens Moris je u 35. minutu „trojkom“ povisio na 71:52, a igrači Barselone potom su rutinski čuvali prednost. Olimpijakos je minut i po pre kraja uspeo da priđe na 76:65, ali nije mogao više od toga.

Novi šampion Evrope ovosezonsko takmičenje u Evroligi tako je završio sa ukupno 20 pobeda i samo dva poraza, od kojih je jedan bio u Beogradu protiv Partizana u Top 16 fazi takmičenja.