jovic treningStefan Jović: Ostvario mi se dečački san
Još nije napunio 24 godine, a već je uspeo da ostvari svoj dečački san – da zaigra u Crvenoj zvezdi. Pre toga Stefan Jović se okitio i srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Španiji pa se zato s pravom može reći da mu se ovog leta život promenio iz korena.
– Iza mene je turbulentna sezona koja je bila puna povreda zbog čega sam malo igrao. Mogu slobodno reći da je to bila sezona za zaborav s obzirom na to koliko sam utakmica propustio. Međutim, bio sam uporan, ostao sam pozitivan pa je kao pravi šlag na tortu došlo sve ovo što se desilo sa reprezentacijom i naravno moj potpis na ugovor sa Crvenom zvezdom – počinje priču Jović i dodaje:
– Izuzetno mi je dargo da smo pregovore uspešno završili. Jer, ispunio mi se dečački san da zaigram u Zvezdi i zato jedva čekam prvu utakmicu – sa puno emocija pričao je Jović.
Tek što je potpisao ugovor sa crveno-belima Jović je brže bolje stigao na Zvezdin trening u Pioniru. Posle dva i po sata žestokog rada pod budnim okom trenera Dejana Radonjić, Jović je sumirao utiske nakon dolaska u novu sredinu:
– Sa par momaka sam već imao prilike da igram, sa nekima sam ovog leta sarađivao u reprezentaciji, a neke poznajem jer smo bili direktni rivali na terenu. Mogu da kažem da su prvi utisci zaista super. Vidim da su svi igrači jako motiviosani, da vole da rade, da daju sve od sebe na treningu i zbog svega toga mislim da će ova godina biti dobra za nas i naše navijače.
Jović će na bekovskim pozicijama imati žestoku konkurenciju, ali kako sam kaže to ga raduje:
– Kada je reč o konkurenciji u timu najbitnije je da ona bude zdrava, jer to je najsigurniji put do uspeha. Ono što je primetno već na prvi pogled je da među igračima vlada odlična atmosfera i to je jako pozitivno.
Borbeni bek je imao brojne ponude iz inostranstva, ali je ipak odabrao Crvenu zvezdu:
– Zvezda je bila najkonkretnija. Takođe, moja velika ljubav prema klubu je svakako prevagnula da potpišem trogodišnji ugovor.
Stefan Jović putovaće sa ekipom u Istanbul gde Zvezda učestvuje na turniru Gloria kup. Za rivale će imati renomirane evropske klubove poput moskovskog CSKA i Fenerbahče Ulkera. Na pitanje šta navijači mogu od njega da očekuju u predstojećoj sezoni Jović odgovara:
– Od mene mogu da očekuju da ću na svakom treningu i utakmici davati 100 odsto svojih mogućnosti. Siguran sam da će to zalaganje i moja velika posvećenost doneti rezultat. Prošle godine sam dosta pratio Zvezdine utakmice na malim ekranim i video sam da je podrška navijača bila izvanredna. Ne sumnjam da ćemo i ove sezone od strane navijača biti ispraćeni na isti način i nadam se da ćemo uz njihovu pomoć i podršku uspeti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve.
Na kraju razgovora još jednom smo se vratili na priču s početka ovog teksta.
– Nemojte nikad da prestanete da sanjate, jer snovi zaista mogu da se ostvare. Ako ne verujete, setite se mog primera. Igraću u crveno-belom dresu sa Zvezdinim grbom – zaključio je Jović. Čovek koji je ostvario svoj san.
Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, POLUFINALE, Francuska sa Srbijom, SAD protiv Litvanije