UNICEF KOSARKA 2109 2014 019Đorđević i UNICEF zajedno protiv nasilja u školama
 
U okviru UNICEF-ovog sportskog vikenda, juče je na sportskim terenima Top Spin održan Fer Plej basket turnir na kojem je učestvovalo 14 ekipa, predstavnika kompanija: BMW, EFT, Hemofarm, Ipsos Strategic Marketing, L’Oreal, Moskomerc, Nordeus, OTP banka, TeleGroup, Telekom, UniCredit banka, Vip mobile i UNICEF.
Pobednik turnira je UniCredit banka, drugo mesto osvojila je ekipa Vip mobile, a treće mesto pripalo je Telekomu. Nagradu za Fer Plej osvojio je Ipsos Strategic Marketing.
Prikupljeno je 360.000 dinara koje će biti upotrebljene za štampu priručnika za roditelje „Šta je danas bilo u školi?“. Priručnici će biti podeljeni roditeljima učenika prvih razreda osnovnih škola. Cilj priručnika je da pomogne roditeljima da se bolje informišu o tome šta je nasilje, kako se prepoznaje i kako pomoći deci koja su izložena nasilju, deci koja ga čine, kao i deci koja su svedoci nasilja. Priručnik sadrži dobre savete za roditelje kako da uspostave kvalitetniji odnos sa decom i saradnju sa školama u cilju prevencije i zaštite od nasilja.
Svi učesnici turnira su dobili i posebnu zahvalnicu sa porukom UNICEF-ovog Ambasadora za Srbiju i selektora košarkaške reprezentacije, Aleksandra Saše Đorđevića:
„Svaki uspeh je kruna timskog rada. To je vera u zajedničku viziju, upornost i veliki rad, poštovanje pravila igre, podrška i motivacija saigrača, ali i uvažavanje protivnika. Tako se prevazilaze granice, pobeđuje i pokreće ono što je najbolje u svakom pojedincu i u svakom timu.“
Povezana vest:  Finska pobedila Francusku posle produžetka na EP