partizan krkaPartizan izgubio od Krke u Pioniru

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od slovenačke Krke sa 64:68 (15:17, 16:14, 18:20, 15:17), u drugom kolu Jadranske lige.
Partizan je, posle pobede u prvom kolu nad Solnokom, upisao prvi poraz u regionalnom takmičenju, dok je Krki ovo drugi trijumf.
Najefikasniji u Partizanu bio je doskorašnji košarkaš Krke Edo Murić, koji je svom bivšem klubu ubacio 22 poena, Đorđe Gagić je postigao 13, a Nikola Milutinov i Mihajlo Andrić po osam.
Krku je do pobede predvodio Malkom Armsted koji je ubacio 26 poena, a najbolje su ga pratili Matej Rojc sa 13 i Jasmin Hukić sa 12 poena.
Slovenčka ekipa je pred 6.500 navijača u Pioniru mnogo sigurnije odigrala prvu četvrtinu i konstantno je imala prednost sve do nekoliko sekundi pre kraja kada je Partizan prvi put uspeo da izjednači rezultat.
S druge strane, crno-beli su do prvih poena na meču došli tek posle tri minuta igre kada je Murić zakucao, a do kraja prve deonice nisu uspeli da nametnu svoju igru.
Isti scenario na terenu viđen je i u drugoj četvrtini, Krka je sve vreme imala prednost od po nekoliko poena i kontrolisala je igru.
Partizan je tek u samom finišu došao do prednosti. Milutinov je četiri puta bio siguran sa linije za slobodna bacanja, a potom je trojku pogodio Andrić za prvu prednost crno-belih 12 sekundi pre kraja druge deonice.
Partizan je u trećoj četvrtini zaigrao mnogo bolje, pa je četiri I po minuta pre tog dela igre, posle poena Murića, stigao i do maksimalnih devet poena prednosti.
Krka se, međutim, vrlo brzo vratila u meč. Posle druge tehničke greške i isključenja Duška Vujoševića minut i dvadeset sekundi pre kraja treće deonice, slovenečki tim je preokrenuo rezultat, pa je na poslednji odmor otišao sa dva poena prednosti.
U prvih pet minuta poslednje četvrtine na terenu su, pre svih, borbu vodili Murić i Armsted. Murić je počeo seriju trojkom, Armsted je odgovorio, a taj „rat“ je trajao još nekoliko minuta.
Krka je držala minimalnu prednost na početku četvrtine, a polovinom te deonice se i „odlepila“ na plus šest i tu prednost su izabranici Aleksandra Džigića uspeli da sačuvaju do kraja meča.
U narednom, trećem kolu Jadranske lige Partizan gostuje Cedeviti, a Krka dočekuje Metalac.

Povezana vest:  NLB LIGA, Cibona pobedila Cedevitu

PHOTO: ABA liga