dule vujosevic par krka

Vujošević: Novinari bi trebalo da imaju obavezu prema istini

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao večeras posle poraza od Krke da postoje pojedinci koji na sve načine pokušavaju da unište crno-bele. On je kao primer svojoj tvrdnji naveo pisanje pojedinih medija da je Partizan danas dobio uplatu od 700.00 evra kako bi isplatio igrače.
Partizan je večeras u 2. kolu regionalne Jadranske lige izgubio u Pioniru od Krke rezultatom 68:64, ali je Vujošević na konferenciji za medije posle meča više pažnje posvetio navodnim napadima na njegov klub.
-Novinari bi trebalo da imaju obavezu prema istini, a pretpostavljam da su informaciju dobili od malog čoveka sa velikom torbom. To nije istina, samo je Muriću isplaćen avans i niko iz prvog tima nije dobio nikakav novac. Žele da uznemire tim i u javnosti stvore drugačiju atmosferu od stvarne. Za moju ekipu nisu stigle nikakve pare, a ako je neko ipak finansirao klub, taj onda pokušava da napravi puč protiv mene – izjavio je Vujošević.
On je dodao da prvi tim crno-belih nije dobio plate ni za prošlu godinu i da ne zna kada će se to desiti pošto, prema njegovim rečima, sve što klub dobije ide na porez.
Što se tiče utakmice sa Krkom, Vujosević je ocenio da njegovi izabranici nisu ušli dovoljno angažovano.
-Nismo imali adekvatan ritam u odbrani i kontranapadu i brzo smo prokockali 10 poena prednosti. Krki je bilo mnogo lakše da igra, jer nije imala imperativ pobede i pritom su imali raspoloženog plejmejkera Armsteda koga je večeras bilo teško čuvati – rekao je Vujošević.
On je dodao će crno-beli potpisati otvoreni ugovor sa krilnim košarkašem Lukom Bogdanovićem i da će on najverovatnije biti u timu za naredni meč.
Trener Krke Aleksandar Džikić istakao je da nije očekivao pobedu u Pioniru.
-Došli smo da odigramo najbolje što možemo. Iskoristili smo šansu i činjenicu da je Partizan igrao bez Milosavljevuića, Milutinovića i krilnog centra, a nekako nam je uspelo da mu fizički pariramo. Videćemo kako će se ekipa ponašati u nastavku sezone, jer smo do sada igrali rasterećeno i bez imperativa pobede – kazao je Džikić.
U 3. kolu Jadranske lige Partizan za vikend gostuje zagrebačkoj Cedeviti, dok Krka dočekuje valjevski Metalac.

Povezana vest:  Radonjić: Pobeda u senci povrede Mitrovića