majk cirbesCirbes: Nismo verovali da možemo ovako dobro da igramo

Košarkaš Crvene zvezde Majk Cirbes rekao je da njegova ekipa nije verovala da može da odigra dobro kao što je to bilo u večerašnjoj pobedi nad Galatasarajom u Evroligi.
-Zaista nisam očekivao da ćemo ovako dobro da odigramo. Čak mislim da niko u ekipi nije verovao da možemo da igramo ovako. Mi jesmo dobar tim, ali imamo još da radimo, dosta stvari da usavršavamo. Potrebno je da ostanemo mirni i da idemo utakmicu po utakmicu – rekao je Cirbes novinarima posle utakmice u Areni.
Zvezda je u Beogradu savladala Galatasaraj sa 76:68 u prvom kolu Grupi D Evrolige.
Cirbes je istakao da ga nije zanimalo kako će on kao pojedinac odigrati, već da je važnija bila igra ekipe.
-Nije me uopšte bilo briga kakao ću ja da odigram, koliko ću poena da postignem. Bilo je bitno da mi kao ekipa budemo dobri i da svako od nas ispunjava zadatke koje smo imali“, kazao je Cirbes.
On je dodao da je oduševljen atmosferom koju su napravili navijači Zvezde.
-Ovo je zaista bilo fenomenalno, sjajno je igrati sa ovakvom podrškom. Meni je ovo bilo prvi put i ne mogu vam opisati kakve su me emocije ispunile – rekao je Cirbes.
Stefan Jović je kazao da nije očekivao da će igra njegova ekipe tako dobro da funkcioniše.
-Još nismo dostigli igru kakvu smo najavljivali na početku sezone. Imamo još mnogo da radimo, ali verujem da ćemo brzo stići do toga. Rastemo kao ekipa iz utakmice u utakmicu. Nismo očekivali da ćemo odigrati ovako dobro u napadu i da će odbrana tako funkcionisati – kazao je Jović.
Jović je dodao da je atmosfera u Areni bila „sjajna“ i da su navijači nosili njegovu ekipu do pobede.
Jaka Blažič je rekao da je srećan što je njegova ekipa pobedom počela Evroligu.
-Igrali smo agresivno i dobro odbranu, kao što smo se i dogovorili I to je ključ pobede. Bilo je nekih grešaka, ali ima vremena da rešimo to. Moramo da se smirimo sad, jer slede nove, važne utakmice -rekao je Blažič.
On je dodao da se nada da će Zvezda i u narednim utakmicama imati veliku podršku navijača.
-Dobar je osećaj, znali smo da ćemo imati podršku i nadam se da će ovako biti i u sledećim utakmicama. Neophodna nam je ovakva podrška – istakao je slovenački reprezentativac.
Zvezda će u sledećoj utakmici za vikend gostovati Mega Vizuri u regionalnom takmičenju, dok će u četvrtak gostovati Neptunasu u Evroligi.

Povezana vest:  Radonjić: Raduju asistencije i naša rešenja za "zonu"

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES