milan_macvan_hemofarm_zvezdaSUPERLIGA SRBIJE

Hemofarm bolji od Crvene zvezde

 

Košarkaši Hemofarma pobedili su danas u Beogradu domaću Crvenu zvezdu sa 82:69 (30:15, 19:25, 22:17, 11:12) u utakmici sedmog kola Superlige Srbije. Hemofarmu je to šesta pobeda u nacionalom šampionatu, dok su crveno-beli zabeležili četvrti poraz.

Gosti su odlično odigrali prvu četvrtinu, u kojoj su odmah opravdali ulogu favorita i došli do 15 poena prednosti – 30:15. Crveno-beli su u drugoj deonici uspeli koliko-toliko da uspostave rezultatsku ravnotežu, pa su na odmor otišli sa „minus devet“.Vrščani su utakmicu definitivno „prelomili“ u trećem periodu.

Povezana vest:  Troje privedenih zbog nereda u Jezeru

Crvena zvezda je na početku drugog poluvremena uspela da smanji na 52:46, ali je Hemofarm uzvratio serijom 9:0 i ponovo došao do velikih 61:42. Izabranici Aleksandra Trifunovića u poslednjoj četvrtini na sve načine pokušavali su da se vrate u meč, ali su napade često završavali brzopletim šutevima. Ekipa iz Vršca do pobede je došla najviše zahvaljujući Milanu Mačvanu koji je postigao 20 poena i Bobana Marjanovića sa 17 poena.

Povezana vest:  Šćepanović napustio Budućnost

Jedina „svetla tačka“ u redovima beogradskih crveno-belih bio je Nemanja Bjelica sa 31 poenom, 11 skokova i tri asistencije. U slećem kolu, koje se igra u subotu, Crvena zvezda dočekuje FMP Železnik, dok će Hemofarm gostovati kod Borca u Čačku.