dejan radonjic cz mega
Radonjić: Disali smo kao jedan!
 
Crveno-beli ostali su jedini neporaženi tim na Jadranu. Uprkos veoma dobrom raspoloženju gostiju iz Podgorice i dvocifrenom zaostatku na semaforu u drugoj četvrtini, izabranici Dejana Radonjića u drugom poluvremenu zaigrali su mnogo odlučnije i agresivnije u odbrani, pronašli svoj prepoznatljiv ritam i na kraju zasluženo ostvarili pobedu u derbiju 6. kola ABA lige (83:69), kojom su se osamili na čelu tabele.
Jedan od najzaslužnijih za novi trijumf Zvezde bio je Jaka Blažič. Slovenački reprezentativac postigao je 18 poena i bio najefikasniji igrač u svom timu, a atraktivnim zakucavanjima i požrtvovanošću podigao je publiku u Pioniru na noge:
– Odigrali smo jako loše u prvom poluvremenu. Nekako nismo bili snažni kao inače i ušli smo dekoncentrisano u utakmicu. Međutm, na poluvremenu trener nam je u svlačionici dao nekoliko saveta, posle kojih smo odigrali veoma dobro u naredne dve četvrtine i na kraju zasluženo slavili i ostali neporaženi – rekao je Blažič, a potom pohvalio navijače:
– Sigurno da je dobro za nas da imamo ovakvu podršku sa tribina i na mečevima ABA lige. Navijači su nam zaista dosta pomogli i nadam se da će biti još ovakvih utakmica – zaključio je Blažič.
Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić čestitao je svojim izabranicima na nastavku pobedničkog niza, zahvalio se navijačima na podršci i potom analizirao utakmicu:
– Mislim da je meč opravdao ulogu derbija – počeo je priču Radonjić, a zatim nastavio:
– Ovo je bila možda i najbolja utakmica u ABA ligi do sada za obe ekipe. Znali smo koliko kvalitetan protivnik dolazi u Pionir, računali smo da će energija koju smo potrošili protiv Valensije doneti određene nepogodnosti koje su se prikazale kroz prvo poluvreme, gde smo igrali bez koncentracije i energije – rekao je Radonjić, a potom pohvalio igru svog tima u drugom delu meča:
– U drugom poluvremenu imali smo evidentno dobar timski pristup. Odigrali smo dvadeset minuta gde je svaki igrač dao značajan doprinos da na kraju slavimo, možda i ubedljivije što bi trebalo s obzirom na lošu igru u prve dve deonice. Naravno da će iz te timske igre dolaziti do izražaja i individualni učinak pojedinih igrača kao sada, ali potpuno je jasno da je Zvezda večeras disala kao jedan, odlično funkcionisala i zahvaljujući tome ostala neporažena posle ovog duela. Što se tiče atmosfere, mislim da smo odigrali jako malo utakmica u ABA ligi kod kuće, tako da ne bismo mogli da pravimo neka poređenja. Ali, moramo istaći da nam je bilo jako dobro, da smo uživali na terenu i da smo uspeli da zadovoljimo navijače. Sada nas čeka novi spektakl u Evroligi. Naredne nedelje igramo protiv Olimpijakosa, imamo malo više vremena nego inače da treniramo i nadam se da ćemo to iskoristiti da u krcatoj Kombank areni sa bratskim klubom odigramo kvalitetan meč.
Na konstataciju da je Zvezda večeras igrala najbolje u poslednjoj četvrtini za razliku od prethodnih duela, kao i da je tada napravila najveću razliku i to bez Vilijamsa u igri, Radonjić je odgovorio:
– Mislim da je timski pristup večeras bio konkretno izražen. Sigurno da je veliko zadovoljstvo što su igrači koji se možda i nisu istakli u prethodnom periodu sada pružili dobru partiju i drago mi je što možemo da igramo i na ovaj način. Svaki meč je stvar za sebe, a dešavaju se mnoge stvari koje ne mogu da se predvide. Večeras je bilo ovako, sledeći put će možda da bude drugačije, ali u svakom slučaju to ne predstavlja neki problem i to je sasvim normalna stvar, posebno zbog činjenice protiv kakvih kvalitetnih ekipa smo igrali u Evroligi, a i večeras protiv Budućnosti. Podgoričani su pokazali da su veoma dobar tim i da su zasluženo u vrhu, da mogu da uđu u borbu za plej-of i ja im to od srca želim – zaključio je Radonjić.
Povezana vest:  Simonović: Kriv sam za poraz