dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Najcrnje je pred svitanje, doći će lepi dani

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da ekipa mora da pokaže karakter sada kada se nižu porazi i da sa kompletiranjem tima očekuje lepše dane.
Vujošević je na konferenciji za medije uoči meča sa Krasnim Oktobrom u Evrokupu istakao da taj duel nije ključni kada su u pitanju ambicije kluba, ali da tim mora da smogne snage i pokaže najviše što može.
„Svaki poraz dodatno smanjuje entuzijazam i dodatno utiče na samopouzdanje. Očekujem Mačvanov povratak koji će verovatno biti u timu za naredni meč u Jadranskoj ligi, kao i priključenje Dragana Milosavljevića. U rešavanju problema na poziciji jedan, moramo da ih dočekamo sa pristojnim rezultatima i raspoženju. Sada je teško, ali verujem u crnogorsku poslovicu: „Najcrnje je pred svitanje“ i nadam se da ćemo kroz naporan rad doći do lepih trenutaka“, rekao je Vujošević.
On je ponovio da postoje šanse da se reši situacija oko dolaska Saše Pavlovića, čiji bi dolazak olakšao napredak tima.
Trener Partizana nije bio zadovoljan izdanjem njegovog tima u sinoćnjem porazu od Igokee, četvrtom neuspehu crno-belih u regionalnom takmičenju.
„Igokea je napravila odličan tim, igraju borbeno i motivisano. Očekivao sam posle Jerusalima napredak u našoj igri, ali ispada da napravimo pola koraka napred, pa dva nazad. Očigledno je da imamo određene probleme i limite, ali ne treba zaboraviti da je ime Partizana, koji je 13 godina šampion Srbije i učesnik Evrolige izaziva ogroman motiv kod protivnika“, naveo je Vujošević.
Na pitanje novinara da prokometariše gašenje Bosne i Jugoplastike zbog finansijskih problema, on je istakao da crno-beli ne mogu da se porede sa njima zbog rezultata u bliskoj prošlosti.
„Bosna je prošla kroz težak rat i jedno vreme je održavala ekipu. Svaki klub ima svoju priču, ali ono što je karakteristično je to da je tranzicija vlasništva iz društvene u privatnu sferu protekla bez zakonskih mera koje omogućavaju adekvatno funkcionisanje klubova. Teško je održati sport na vrhunskom nivou. U fudbalu je UEFA sačuvala ligu od bogatih klubova i napravila takmičenje u kojoj svi zarađuju, ali takav slučaj nije u košarci, gde postoje određena pravila igre i zarađuju najbolji“, rekao je trener šampiona Srbije.
Crno-beli se nalaze na poslednjem, šestom mestu grupe sa tri poraza, dok je Krasni Oktobar peti sa skorom 1-3.
Utakmica 4. kola E grupe Evrokupa između Krasnog Oktobra i Partizana igra se u sredu od 17 sati u Volgogradu.

Povezana vest:  Čakarević zbog povrede propušta celu sezonu