nba novi logo

NBA VESTI

Hjuston nastavio seriju pobeda i protiv Majamija

Košarkaši Hjustona zadržali su maksimalan učinak na početku nove sezone NBA lige, pošto su u noći između utorka i srede u gostima pobedili Majami sa 108:91, a novi trijumf zabeležio je i Čikago, koji je sa 98:90 savladao Orlando. Hjuston je upisao i petu pobedu u sezoni u isto toliko utakmica, I tako zabeležio najbolji start još od 1996. godine. 
„Roketse“ su do trijumfa nad Majamijem predvodili Džejms Harden I Dvajt Hauard sa „dabl-dabl“ učincima. Harden je postigao 25 poena, imao je i 10 asistencija i devet skokova, dok je Hauard postigao 26 poena i zabeležio 10 uhvaćenih lopti. 
S druge strane, u ekipi Majamija, kojoj je ovo prvi poraz u sezoni, istakao se Kris Boš sa 21 poenom i osam skokova, a Dvejn Vejd postigao je 19. Hjuston je do trijumfa stigao dobrom igrom u završnici druge četvrtine, kada su prvo sustigli prednost Majamija, preokrenuli, a potom u trećoj i četvrtoj deonici očuvali vođstvo i na kraju došli do ubedljivog trijumfa. 
Čikago je kod kuće, protiv Orlanda, uz dosta problema stigao do treće pobede u sezoni. „Bulsi“ su do trijumfa stigli tek u poslednjoj deonici, koju su dobili sa 29:21. 
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džimi Butler sa 21 poenom, a „dabl-dabl“ učinak ostvario je centar Pau Gasol – 16 poena i 13 skokova. Zapaženu ulogu imao je i Taj Gibson, koji je, kao i Španac, postigao 16 poena. 
Ekipu Orlanada, koja i dalje ne zna za pobedu u novoj sezoni, predvodio je Tobijas Haris, koji je postigao 21 poen, a Nikola Vučević ostvario je „dabl-dabl“ učinak od 19 poena i 13 skokova. Indijana je pretrpela i treći poraz u dosadašnje četiri utakmice. Oni su na svom parketu poraženi od Milvokija sa 81:87. 
Milvoki je do trijumfa predvodio Brendon Najt sa 23 poena, dok se u ekipi Indijane istakao Kris Koplend sa 19. U ostalim mečevima NBA lige igranim u noći između utorka i srede pobede su zabeležili još i Vašington, Toronto i Nju Orleans. 
Vašington je u gostima pobedio Njujork sa 98:83, Toronto je kod kuće pobedio Oklahomu sa 100:88, a Nju Orleans je, takođe na svom parketu, trijumfovao protiv Šarlota sa 100:91. 

Povezana vest:  Radonjić: Pristup je bio odličan