dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Olimpijakos u blagoj prednosti zbog iskustva 

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je Olimpijakos u blagoj prednosti uoči predstojećeg dela u Evroligi, pre svega zbog iskustva, ali da je njegov tim izuzetno motivisan da u rasprodatoj Areni napravi još jedan podvig.
„Biće to specifična utakmica zbog prijateljskog odnosa navijača. Olimpijakos je u poslednje tri godine dva puta bio prvak Evrope, istina, imaju dosta problema sa povredama, ali i ogromno iskustvo koje je njihova prednost. Ne treba da naglašavam kome pripada uloga favorita, ali smo motivisani da napravimo još jedan podvig, kao protiv Galatasaraja i Valensije“, istakao je Radonjić na konferenciji za medije u Beogradskoj KOMBANK areni.
On je dodao da utakmica sa Olimpijakosom nikako ne može da bude odlučujuća za plasman u Top 16, pa čak i ukoliko Zvezda pobedi i preuzme prvo mesto u grupi.
-Ne možemo da govorimo o procentima za plasman u narednu fazu jer ima još mnogo da se igra. Svakako da bi nam pobeda mnogo značila na samopouzdanju, ali rano je za bilo kakve procene, pošto je i Neptunas pokazao da i na njih mora da se računa – naveo je Zvezdin trener.
Prema njegovim rečima o snazi Olimpijakosa najbolje govori podatak da je prva zvezda tima Vasilis Spanulis skuplji od celog Zvezdinog sastava?
-Spanulis je u fantastičnoj formi, on je obeležio evropsku košarku u proteklih 10 godina, ali ne smemo da zaboravimo ni ostale igrače, pre svih najveće pojačanje Tremela Dardena koji se vratio u tim posle povrede. U svakom slučaju biće to dobra škola za nas kako bismo došli do gornjih granica – poručio je Radonjić.
Zvezdin „specijalac“ Branko Lazić, koji će pre svega imati zadatak da čuva Spanulisa smatra da je upravo u tome ključ pobede.
-Drago mi je što je Arena rasprodata već prvog dana, znamo protiv koga igramo i verujem da će svi uživati. Ključ pobede leži u zaustavljanju Spanulisa i trudićemo se da njegov učinak svedemo na prihvatljivu meru i da ga nateramo da greši – izjavio je Lazić.
Utakmica četvrtog kola D grupe Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa igra se sutra od 19 sati.
Olimpijakos je lider grupe sa skorom 3-0, dok Zvezda ima skor 2-1.

Povezana vest:  Srbija u kvalifikacijama za Eurobasket 2013