dejan radonjic cz olimpijakos

Radonjić: Mnogo ćemo naučiti iz utakmice sa Olimpijakosom

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa loše organizovala napad u utakmici protiv Olimpijakosa u Evroligi, ali da može mnogo da nauči iz večerašnjeg poraza od kvalitetnije i iskusnije grčke ekipe. 
-Čestitam Olimpijakosu na zasluženoj pobedi. Pokazao je zašto je prvi u grupi i zašto je godinama u vrhu evropske košarke. Mi smo počeli dobro, ali oni su dizali nivo čvrstine u igri, znali su šta da očekuju od nas. Mi smo u poslednjoj čcetvrtini pokazali karakter i uspeli da priđemo, ali njihov kvalitet i ogromno iskustvo su se pokazali kao velika prednost – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare posle utakmice. 
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradskoj areni od Olimpijakosa sa 57:62, u utakmici četvrtog kola Grupe D u Evroligi. Zvezda ima skor od po dve pobede i poraza, a Olimpijakos je ostvario sve četiri pobede. 
-Ovo je velika škola za moj tim i možemo mnogo da naučimo iz ove utakmice. Evidentno je da smo imali problem u organizaciji igre. Ne treba zaboraviti da je ovo prvi zvanični meč Zvezde i Olimpijakosa I to dovoljno govori o nekim stvarima. Olimpijakos je bio izuzetno motivisan i od početka se videlo da žele da pokažu ko je stariji – rekao je Radonjić. 
Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da je Olimpijakos čvrstom igrom „ugasio“ Zvezdu. 
-Pričalo se da su oslabljeni i da ćemo mi lagano dobiti u ovoj atmosferi. Ali oni su pokazali zašto su i tako oslabljeni prvi u grupi i kandidati za ‘fajnal-for’. Dobro smo počeli ali oni su nas čvrstom igrom ugasili – rekao je on. 
-Izgubili smo od Olimpijakosa a ne od bilo koga. Naravno, ovo nije kraj borićemo se i dalje i tražiti svoju šansu – dodao je Mitrović. 

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2013, Zvezda sigurna protiv Vojvodine za polufinale Kupa Koraća

ioannis sfairopopoulos
Trener Olimpijakosa Janis Sfairopulos rekao je da je njegova dobrom odbranom i koncentracijom tokom cele utakmice došla do pobede. 
-Čestitam Zvezdi i navijačima na sjajnoj atmosferi, nadam se da ćemo uzvratiti gostoprimstvo. Bili smo koncentrisani na svoj plan, počeli smo s dobrom odbranom i to je bio ključ. Bili smo koncentrisani tokom većeg dela meča i to je presudilo. Zvezda je u poslednjoj četvrtini uspela da se vrati i to je nešto što treba da popravimo. Čestitam svojim igračima na pobedi – rekao je Sfairopulos. 

Povezana vest:  Košarkaši Srbije: Trebalo bi da izvučemo pouke iz poraza