zvezda olimpijakos

Crvena zvezda slavila protiv Laboral Kuće u Vitoriji

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Vitoriji ekipu domaće Laboral Kuće sa 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16), u utakmici 5. kola D grupe Evrolige.
Crveno-beli su osvojili izuzetno značajne bodove i napravili krupan korak ka plasmanu u Top 16 fazu, a trećom pobedom preuzeli su drugo mesto na tabeli iza Olimpijakosa.
Srpski tim potpuno je nadigrao španskog predstavnika iz Baskije. Nakon početnog ispitivanja snaga izabranici trenera Dejana Radonjića u nastavku su preuzeli kontrolu i diktirali tempo održavajući stalnu prednost.
Da će Laboral ostati bez željenog uspeha najavio je sjajni Luka Mitrović kada je sa dve trojke doneo crveno-belima u trećoj četvrtini vođstvo od 14 poena razlike (52:38 i 54:40).
Crvena zvezda nije popuštala i nezadrživo grabila ka pobedi, a odličnu igru krunisala je u poslednjoj četvrtini, kada je definitivno slomila otpor Laborala i otišla na 20 poena prednosti osam minuta pre kraja (72:52).
Domaći tim bio je bez rešenja da se na pravi način suprotstavi raspoloženim crveno-belima koji su briljirali pod oba koša i odigrali najbolju utakmicu ove sezone.
Radonjićev tim do ubedljivog trijumfa predvodili su Mitrović sa 17, izvanredni Cirbes sa 15, Vilijams sa 14 i Marjanovcih sa 12 poena, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Šengelija sa 20.
Crvena zvezda narednu utakmicu igra 21. novembra na gostujućem terenu protiv Galatasaraja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Adelman novi trener Minesote