nba novi logo

NBA VESTI

Memfis slavio uz zvuk sirene

Košarkaši Čikaga pobedili su danas u gostima Toronto sa 100:93, ali je meč obeležila nova povreda beka Bulsa Derika Rouza, koji je zbog povrede tetive morao ranije da izađe iz igre. Rouz je dugo pauzirao zbog povrede, a utakmica u Torontu, igrana u noći između četvrtka i petka, bila mu je druga uzastopna u prvom timu Čikaga. Pre nego što je izašao, postigao je 20 poena. 
-Mislim da nije ništa ozbiljno. Samo sam loše zakoračio. Verovatno sam malo više iskoračio i uhvatio me grč – rekao je Rouz, koji se povredio prilikom jednog prodora u četvrtoj četvrini. 
Najefikasniji u Čikagu bio je Pau Gasol sa 27 poena i 11 skokova, a u ostvarivanju šeste pobede u sedam utakmica pomogli su mu i Džimi Batler sa 21 poenom i Majk Danlivi sa 14 poena. Bulsi su ovim trijumfom prekinuli seriju Toronta od pet uzastopnih pobeda i sada obe ekipe imaju učinak od sedam pobeda i dva poraza, i dele prvo mesto Istočne konferencije. 
Memfis je zadržao najbolji učinak u ligi do sada zahvaljujući neizvesnoj pobedi nad Sakramentom u završnici utakice. Tim iz Kalifornije imao je i 26 poena prednosti, ali je domaćin na kraju slavio košem u poslednjoj sekundi Kortnija Lija sa 111:110. 
Kinsi su uglavnom dominirali, a sedam minuta pre kraja meča imali su velikih 17 poena prednosti, ali je Memfis tada napravio seriju od 16:1, da bi prvi put poveo posle trojke Majka Konlija 11 sekundi pre kraja. 
Demarkus Kazins je vratio vođstvo Sakramentu, a onda je Memfis krenuo u poslednji napad. Mark Gasol je napravio blok u vrhu reketa za Lija, ali obojica čuvara su ostala na njemu, tako da je bek Grizlija ostao otvoren i pogodio pobednički šut uz zvuk sirene. 
-Teško je pronaći reči za ovako nešto. Napravili smo vel;iki poduhvat time što smo uspeli da se vratimo nakon što smo onoliko gubili. Delovalo je tmurno da budem iskren – rekao je Konli, koji je bio najefikasniji u svom timu sa 22 poena i 11 asistencija. 
Dalas je kod kuće bio nemilosrdan prema Filadelfiji, jedinom timu u NBA bez pobede, pošto je pobedio sa 123:70. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dirk Novicki sa 21 poenom, a za to mu je trebalo oko 20 minuta igre. Još četvorica igrača Maveriksa postigla su dvocifren broj poena. 
Dalas sada ima šest pobeda i tri poraza, dok je Filadelfija ostala na osam poraza bez pobede. U poslednjoj jutrošnjoj utakmici, Golden Stejt je kod kuće sigurno pobedio Bruklin sa 107:99. 

Povezana vest:  Zvezda: Nova utakmica ili kraj ABA lige