KK Zeleznicar KK Topola 1
Košarkaši Železničara ponovo odlični na domaćem terenu
 
Košarkaši Železničara pobedili su proteklog vikenda ekipu Topole iz Bačke Topole u Sportskoj hali u Inđiji sa 93 : 71. Domaćini su tokom celog meča održavali rezultatsku prednost organizovanim napadom i koncentrisanom i angažovanom igrom u odbrani.
Po četvrtinama je bilo 22 : 15, 17 : 13, 27 : 22, 27 : 27.
Povratak iskusnog Saše Avalića u klub dao je veliki doprinos ekipi, koji se već video u njegovom drugom nastupu. Odlično se uklopio u tim i vrlo brzo se adaptirao na način igre Železničara, što i nije bilo mnogo teško, jer poseduje izvanredan kvalitet. Avalić je bio maksimalno u funkciji igre i sjajnim asistencijama pomogao mladim igračima da se razigraju.
Igrači „Želje“ su u nekoliko navrata prelepim akcijama izazivali ovacije i aplauze nemalog broja gledalaca u inđijskoj hali. Gosti su se čvrsto držali u igri i činili utakmicu vrlo uzbudljivom do polovine poslednje četvrtine, kada Železničar uspeva značajnije rezultatski da se odlepi i privede mirno utakmicu kraju.
Odličnu partiju odigrali su i mladi – krilni igrač Bojan Bakić sa 27 poena i dominacijom u skok igri i, od ove sezone novi kapiten, plejmejker Igor Marković, koji je postigao 22 poena. Takođe, veoma značajan doprinos dali su iskusni Marko Ognjenović, pre svega u fazi odbrane i Vladimir Jojić svojim prepoznatljivo dobrim šutem van „linije 6,75“.
Junior Miloš Rović i kadet Dragutin Petrović bili su veoma zapaženi sa postignutih veoma važnih 15, odnosno 7 poena. Uneli su energiju u svoj tim, pogotovo Rović sa atraktivnim zakucavanjima iz kontranapada.
U igru su još ulazili juniori Vlada Dragomirović i Rade Lončar, kao i kadeti Miša Vujinović i Mihailo Milivojević.
Košarkaški klub Železničar se zahvaljuje svim svojim gledaocima na velikoj i značajnoj podršci i poziva ih da nastave da dolaze i bodre inđijske momke, doprinoseći tako boljoj atmosferi, energiji i pozitivnim rezultatima svog kluba.
Strelci:
Železničar – Bakić 27, Marković 22, Rović 15, Jojić 10, Avalić 8, Ognjenović 7, Petrović D. 4, Lončar, Dragomirović, Vujinović, Milivojević, Pualić, Petrović N.
Topola – Savić 21, Radović 17, Đurđević 8
Ovo je druga pobeda Železničara na domaćem parketu i treća u dosadašnjem toku prvenstva.
Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan pobedio Nimburk i sačuvao prvo mesto