zeljko obradovicObradović: Sport treba da spaja ljude, a ne da ih razdvaja

Trener košarkaš Fenerbahčea Željko Obradović rekao je danas u Istanbulu da sport treba da spaja ljude, a ne da ih svađa i razdvaja.
Trofejni srpski stručnjak je posle prvenstvene pobede protiv gradskog rivala Istanbula BB (95:60) iskoristio priliku da na konferenciji za novinare prokomentariše tragičan događaj u petak, kada je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković.
-Nestao je jedan život i svi imamo jednu veoma važnu dužnost. Moramo da damo pravu poruku, a to je da sport mora biti sredstvo koje spaja ljude, a ne razdvaja. Ovo su stvari o kojima se obično prica dva-tri dana, pa se na njih zaboravi, a ne bi smelo da bude tako. Moramo da udružimo snage i ucinimo sve da se ovako nešto ne ponovi nigde na svetu. Želim da izrazim saučcešće porodici Marka Ivkovića – kazao je Obradović i poručio da „sport uvek mora da ostane samo sport“.
Uoči utakmice između Istanbula BB i Fenerbahčea odata je počast stradalom navijaču Crvene zvezde.
Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, i biće sahranjen u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Povezana vest:  Šesti poraz Finiksa u nizu, Kari srušio Vašington

PHOTO: Anadolu Agency/Anadolu Agency