galatasaraj navijaci

Hurijet: Petorica navijača Galatasaraja u pritvoru

Turska policija privela je petoricu navijača Galatasaraja u sklopu istrage u slučaju ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, prenosi list Hurijet.
Kako se navodi navijači su pritvoreni nakon što nje pronađen novi snimak incidenta uoči košarkaške utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde u kojem je 25-godišnji navijač crveno-belih uboden nožem.
Prethodno, policija je na informativni razgovor privela osmoricu navijača, posle čijeg saslušanja nije bilo novih dokaza.
Ipak, prema pisanju Hurijeta, ova petorica navijača priznali su da su bili prisutni toko obračuna, ali su odbacili bilo kakvu krivicu i izjavili da ne znaju ko je od domaćih navijača upotrebio nož.
Prema saznanjima ovog lista u sukobu je učestvovalo oko 300 navijača, ali da Ivković nije bio u toj grupi, nego je stigao odvojeno sa još trojicom prijatelja i da je ubijen 250 metara od dvorane Abdi Ipekči.
Srpski ministar policije Nebojša Stefanović juče je razgovarao sa turskim kolegom, koji ga je obavestio da su formirana dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde, dok je ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu saopštio da je privedeno sedam osoba na informativni razgovor.

Povezana vest:  Macijauskas okončao karijeru