dejan radonjic kzn arenaRadonjić: Motivisani smo i željni pobede u derbiju
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se njegov tim nalazi u teškom ritmu, ali da je svestan važnosti utakmice sa Partizanom, kao i da je ekipa motivisana i željna da pobedi „večitog“ rivala.
-Žestok ritam se nastavlja. Posle Neptunasa pre dva dana, sledi nam ‘večiti’ derbi. To je uvek specifična utakmica, koja ima posebnu draž. U ritmu smo koji je težak, ali smo svesni činjenice da kroz te situacije morao da izlazimo na najbolji mogući način. Partizan je trenutno u dobroj formi. Partizan…zaslužuje apsolutni respekt…bez obzira na početak sezone. Ima potecnijal, mladost i iskustvo, koje im donose Milan Mačvan, Milenko Tepić i Luka Bogdanović – rekao je Radonjić novinarima.
Zvezda u Jadranskoj ligi do sada ima učinak od devet pobeda bez poraza, dok je učinak Partizana pet trijumfa i četiri poraza.
-Kod nas drugačije. Dobar deo tima će prvi put osetiti draž igranja protiv Partizana. Želimo da odigramo dobar meč i da slavimo protiv večitog rivala…Radujemo se utakmici, to je sasvim prirodan osećaj, kao pred sve velike utakmice…Siguran sam da svi igrači jedva čekaju da istrče na teren – rekao je Vujošević.
Zvezda u javnosti važi za favorita, zbog dosadašnjih rezultata I sastava tima.
-Mi svakako ne očekujemo da će biti lako. Derbiji su posebni, donose posebnu motivaciju. Svesni smo da moramo da igramo s punim kapacitetima protiv Partizana, koji je u dobroj formi, dobro igra I ima veliko iskustvo igranja večitog derbija – rekao je Radonjić.
On je kazao da se ne brine što dobar deo tima nema iskustva igranja večitog derbija.
-Darko Jović nije spreman da igra meč sutra, ali očekujem da će biti u avionu za Valensiju. Nema dileme da to što neki naši igrači prvi put igraju derbi može da donese određene probleme, ali očekujem da to bude dodatni impuls, da osete kako je to igrati protiv Partizana, i da je to apsolutno drugačije od onoga što su do sada bili naši nastupi – rekao je Radonjić.
On je istakao da favorita u derbiju nikada nema.
-Smatram da u derbiju Partizan-Zvezda nema favorita, kakva god da je situacija. Imamo želju da dobijemo Partizan, nema dileme da su nam ambicije stopostotne – dodao je trener Zvezde.
Ulaznice za večiti derbi, koji se igra u nedelju od 19.00, neće biti u prodaji, već će moći da uđu samo vlasnici sezonskih karata. Uprave dva kluba su razmenile ulaznice, tako da je Partizan dobio 500 karata.
Uprava kluba apelovala je da se navija fer i sportski bez ubacivanja predmeta u teren, i bez pogrdnih skandiranja na verskoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi.
Povezana vest:  26. KOLO NLB LIGE, FMP sa novim trenerom protv Budućnosti