dule vujosevic kzn okt 2014 5Vujošević: Borba je jedina obaveza

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je jedina obaveza njegovih košarkasa sutra protiv Crvene zvezde da pruže svoj maksimum i da se bore koliko mogu.
-Napravili smo tim koji ima perspektivu i koji treba da se do kraja formira i dovrši u smislu selekcije. To je tim koji dobro radi i koji zahteva mnogo vremena ispunjenih radom… U našoj igri ima napretka, a taj napredak nije potvrđen rezultatima. Mi nismo u istom položaju kao Crvena Zvezda – rekao je Vujošević.
Zvezda i Partizan sutra igraju utakmicu 10. kola Jadranske lige. Crveno-beli su prvi sa svih devet pobeda, dok crno-beli imaju pet trijumfa. Vujošević je kazao da je normalno uporediti finansijsko stanje obe ekipe, navevši da je rival u mnogo boljem položaju.
-Nismo u ravnopravnoj situaciji… ne samo zbog nivoa takmičenja I boljih rezultata koje ima Zvezda. Ne znam kome pojedinačno da čestitam što Zvezda tako dobro živi, kao da nije u Srbiji. Kako god
koja firma se pojavi, postaju sponzori, tako da Zvezda ne deli sudbinu svog naroda, oni imaju mogućnost da funkcionišu, kao da nisu iz Srbije – rekao je Vujošević.
Trener Partizana kazao je i da se Zvezda igrački popravila I pojačala i dovela igrače koje je želela.
-Uspešno igraju Evroligu, dobro predstavljaju grad i zemlju… ističu novi kvalitet… i sve to im obezbeđuje poziciju favorite pred sutrašnji meč i poziciju favorita kada su takmičenja u pitanju ove sezone. Imamo obavezu prema sebi i prema navijačima da se borimo, pružamo maksimum, i ako to uradimo, ja ću biti zadovoljan. Bez ikakvih rezultatskih pritisaka – rekao je Vujošević.
On je kazao da bi u ekipi posle meča pauze trebalo da se nađe Milan Mačvan. Vujošević je novinarima kazao i da je dobio tužb prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića zbog učešća obojice u sada nepostojećoj emisiji Utisak nedelje, ali je kazao da nije čitao tužbu.
Trener Partizana je najavio i da je moguće da klub opet završi pred BAT-om, jer dogovor s bivšim centrom Dejanom Muslijem nije išao kako treba.

Povezana vest:  EVROKUP, Crvena zvezda u četvrtfinalu Evrokupa