Marina Maljkovic KZS 1Maljković: Grupa je jaka, ali bićemo spremne
 
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da nacionalni tim nije imao sreće prilikom žreba, ali da će uprkos tome njene izabranice otići spremne na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.
Voljom žreba u Budimpešti Srbija je smeštena u grupu C zajedno sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.
-Pripremićemo se najbolje što možemo, a ono što je dobro u svemu tome je da smo u završnoj fazi plana i programa priprema i sigurna sam da ćemo dobro raditi. Naš osnovni cilj je da Srbija nastavi da napreduje i beleži dobre rezultate kao što je to bio slučaj na prethodne dve velike manifestacije prošle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ove godine na Svetskom šampionatu u Turskoj. Želimo da se iz godine u godinu usavršavamo i prikažemo još lepšu igru na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj – rekla je Maljkovićeva.
Srpske košarkašice su na prethodnom EP imale priliku da igraju protiv Velike Britanije i Letonije. Od Britanki su izgubile sa 76:68, dok su savladale Letoniju sa 62:56.
-Iako nikada ne komentarišem žreb, jer je to viša sila, kada se pogledaju velika imena reprezentacija koje smo dobile za protivnike, ne može da se kaže da smo baš imale sreće. Zanimljiv je podatak da se ponovo ukrštamo sa Letonijom i Velikom Britanijom, kao i pre dve godine u Francuskoj – dodala je Maljkovićeva.
Naredno Evropsko prvenstvo je kvalifikacionog karaktera za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Direktan plasman u Brazil obezbediće šampion Evrope, dok će ekipe od drugog do petog mesta igrati kvalifikacioni turnir u junu 2016. godine.
EP za seniorke održaće se od 11. do 28. juna sledeće godine u Mađarskoj i Rumuniji.
Povezana vest:  Berlin domaćin Fajnal-fora Evrolige 2016. godine