derbi (1)

Večiti derbi u Pioniru, Partizan gostuje prvoplasiranoj Zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se večeras u Beogradu u derbi utakmici 10. kola Jadranske lige. Zvezda u mnogo boljoj formi i atmosferi dočekuje večiti derbi, s obizrom na rezultate ove sezone. Crveno-beli ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju, dok u Evroligi imaju skor 4-3 i nalaze se na pragu prolaska u Top 16 fazu takmičenja.
Ipak, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da u večitom derbiju nema favorita, jer su utakmice protiv Partizana uvek neizvesne, bez obzira na stanje na tabeli.
-Ne mislim da će biti lako, kao što mnogi predviđaju. Poznato je da su derbi mečevi specifični i moramo sa punim kapacitetom da budemo ozbiljni. Partizan može da nas dobije, iskusni su, ali ovo je tek prvi naš duel. Ipak, želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata i pobedimo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
Crnogorski stručnjak naglasio je da Partizan zaslužuje respekt.
-Nastavljamo žestok ritam, posle Neptunasa čeka nas večiti derbi, koji ima posebnu draž. Znamo da će biti teško, Partizan je u dobroj formi i u Turskoj je pokazao da zaslužuje respekt. Imaju mlad tim, ali i iskusne igrače, kao što su Mačvan, Bogdanović i Tepić – kazao je Radonjić.
Trener Partizana Duško Vujoševicg ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi, ali i dodao da će to morati da dokaže na terenu.
-Zvezda je dovela dobra pojačanja, pre svega Markusa Vilijamsa, dok je Marjanović uz njega postao ono što se očekivalo. Zvezda je napravila odličnu atletsku selekciju igrača dovođenjem Jovića, Dangubića i Kalinića.  Igraju dobro u Evroligi i predstavljaju grad i Srbiju, a nastupima protiv najjačih timova Evrope stiču kvalitet koji obezbeđuje poziciju favorita uoči derbija. Međutim, teško je preneti ulogu favorita sa papira na teren – rekao je Vujošević. 
Utakmica 10. kola Jadranske lige Crvena zvezda – Partizan igra se večeras od 19 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  EVROLIGA, Real siguran u Litvaniji, Bajern u Poljskoj