cz par-derbiCrvena zvezda dobila derbi protiv Partizana za 10. pobedu
 
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras kao domaćini ekipu gradskog rivala Partizana sa 76:67 (19:14, 19:8, 19:14, 19:31), u derbi utakmici 10. kola regionalne Jadranske lige.
Meč je odigran u hali Pionir pred 4.610 gledalaca, a sudili su Srđan Dožaj, Siniša Herceg i Tomislav Hordov (svi iz Hrvatske).
Crvena zvezda: Vilijams 6, Rebić, Čvorović, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić 15, Blažič 13, Kalinić 4, Marjanović 13, Tejić 1, Dženkins 13, Cirbes 2.
Partizan: Tepić 13, Kuzeloglu, Murić 2, Marinković 9, Dalo, Milutinov 10, Mačvan 20, Gagić 6, Andrić 6, Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović.
Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu u prvom ovosezonskom večitom derbiju i zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.
Partizan je otpor pružao u prvih deset minuta, dok je u nastavku meča postojao samo jedan tim na terenu. Izabranici Dejana Radonjića preuzeli su stvar u svoje ruke i boljom i sadržajnijom igrom opravdali ulogu favorita.
Crveno-beli su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini, kada su sjajnom odbranom limitirali Partizan na samo osam poena. Gosti u tom periodu nisu mogli da pronađu put do koša, promašivali su i sa linije slobodnih bacanja i imali dosta problema u organizaciji igre.
Posebno je to bilo vidljivo kada bi Milenko Tepić morao da ode na klupu. Kada se na to nadoveže i povreda levog ramena Eda Murića u 13. minuta, kao i skakačka dominacija protivnika (23:13), onda srpski šampion nije imao šta da traži u duelu sa kvalitetnijim sastavom Crvene zvezde.
Trener Partizana Duško Vujošević imao je dosta primedbi na suđenje hrvatske trojke, pa je u 28. minutu zaradio tehničku grešku.
Za razliku od njega, Dejan Radonjić je imao mnogo više raspoloženih igrača, ali i razloga za zadovoljstvo.
Tim iz Humske je u poslednjoj četvrtini napravio seriju 11:0 i ozbiljno pripretio dva minuta pre kraja meča kada je prišao na 70:63.
Uzbuđenje, međutim, nije dugo trajalo pošto su crno-beli sa dve brze greške vratili domaćina na pristojnu razliku.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
 
Povezana vest:  NBA VESTI, Majami na korak od četvrtog uzastopnog finale plej-ofa