boban marjanovic cz-nep

Marjanović: Želim da srušimo rekord i uđemo u istoriju

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da želi da njegov tim obori rekord po broju pobeda na startu Jadranske lige, koji drži Olimpija sa 12 trijumfa u sezoni 2001/2002.
Zvezda je zabeležila 10 pobeda u Jadranskoj ligi i izjednačila se na drugom mestu sa Makabijem, koji je te 2012. godine bio šampion regionalnog takmičenja.
-Ne znam da li je to ekipi bitno, ali ja gledam da oborimo rekord. On stoji već dugo i bilo bi lepo da ga oborimo kako bi ušli u istoriju. Pobednički niz koji imamo nam prvenstveno znači na planu samopouzdanja. Želimo da nam trijumfi pređu u naviku – rekao je Marjanović za sajt Jadranske lige.
Zvezdin gorostas proglašen je za najboljeg igrača regionalnog takmičenja u novembru, u kojem je najbolju partiju pružio protiv Budućnosti kada je ostvario 12 poena i 15 skokova, uz indeks 31.
On je istakao da je večiti derbi protiv Partizana proteklog vikenda bio najteži meč u dosadašnjem toku sezone na Jadranu.
-Sve su bile teške na svoj način, od prve protiv Levskog, pa preko Krke koja nas je umalo pobedila u Beogradu, do uvek neugodnog gostovanja u Zadru, evroligaškog okršaja sa Cedevitom… Ali ako bih morao da odaberem ipak bi za najtežu utakmicu izdvojio sa Partizanom. Prosto ta utakmica je posebna, teška je i psihički i fizički – zaključio je Marjanović.
Marjanović je najkorisniji igrač dosadašnjeg dela Evrolige, gde prosečno beleži 25,6 indeksnih poena, a takođe je i najbolji skakač sa 10 uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  Lovernj odbacio mogućnost skorog povratka u Partizan