jaka blazic cz valensija

EVROLIGA

Zvezda pobedom nad Valensijom do Top 16 faze Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Valensiju sa 77:68 (16:20, 22:21, 20:15, 15:16) u utakmici osmog kola Grupe D Evrolige. Crveno-beli su ovim trijumfom osigurali plasman u Top 16 fazu Evrolige, dok Valensija sada ima samo teoretske šanse da izbori prolaz dalje. 
Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bio je Boban Marjanović, koji je ostvario „dabl-dabl“ od 18 poena i 11 skokova, dok je Markus Vilijams upisao 17 poena uz samo dve asistencije. U ekipi Valensije istakao se Bojan Dubljević sa 22 poena, a Pau Ribas sa 17. 
Početak utakmice obeležile su jake odbrane obe ekipe. Valensija je sredinom tog perioda igre imala prednost od pet poena, ali je Zvezda u završnici prve deonice i početkom druge napravila seriju od 12:0, kojom je, kasnije će se ispostaviti, prelomila meč. 
U drugoj četvrtini obe ekipe su bile šuterski raspoložene, pa se uglavnom igralo koš za koš. U ekipi Zvezde u tim trenucima isticao se Vilijams, dok su Valensiju nosili Ribas i Dubljević. Crveno-beli su tek krajem treće četvrtine uspeli da dođu do dvocifrene prednosti, koja je na početku poslednje deonice iznosila maksimalnih „plus 12“. 
Ubrzo potom, Valensija je napravila seriju od 8:0, kojom su se približili Zvezdi, ali je ekipa Dejana Radonjića ipak uspela da uspešno privede meč kraju. S druge strane, Olimpijakos je u Pireju pobedio Neptunas sa 89:79, dok je Laboral Kuča savladala Galatasaraj sa 89:82. 
Zvezda posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi D sa pet trijumfa i tri poraza, dok je Valensija poslednja, šesta, sa dva trijumfa i šest poraza. 
Olimpijakos je prvi sa sedam trijumfa iz osam utakmica, dok je Laboral Kuča treća sa po četiri pobede i poraza, dok Neptunas i Galatasaraj imaju po tri pobede i pet poraza i predstoji im velika borba za plasman u Top 16 fazu Evrolige. 

Povezana vest:  Zvezda pobedom počela pripreme