nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Klipersa, Vašingtona i Toronta posle produžetka

Košarkaši Golden Stejta zabeležili su 13. uzastopnu pobedu u sezoni i došli do najboljeg skora u ligi, posle čega je trener poraženog tima uporedio svoju ekipu sa Makedonijom s društvenom igrom „Riziko“. Uzbudljivoj večeri u NBA doprinele su i tri utakmice koje su se završile posle produžetka. Golden Stejt je pobedio sa 102:86 i tako zabeležio 18. pobedu, a 13. uzastopnu, što je rekord kluba. Minesota je igrala bez povređenih Nikole Pekovića, Rikija Rubija, Kevina Martina i Ronija Turijafa.
-Da li ste nekada igrali ‘Riziko’? E, pa osećam se kao da sam Makedonija sa dva ‘tenkića’ i da sam okružen sa 50 i da moram da 49 puta bacim dve šestice – rekao je Sonders posle meča.
U toj klasičnoj društvenoj igri, situacija koju je trener opisao, praktično je nemoguća.Voriorsi su zabeležili 18. pobedu u sezoni i došli do najboljeg skora u ligi.
Stefen Kari prevodio je Golden Stejt sa 21 poenom i sedam asistencija, dok je Klej Tompson takođe postigao 21 poen. Minesota je i dalje bez povređenog Nikole Pekovića, a najefikasniji u timu sinoć bio je Endru Vigins sa 21 poenom.
Klivlend je zabeležio sedmu uzastopnu pobedu, pošto je u gostima pobedio Bruklin Netse 110:88. Više od utakmice, publiku i medije su zanimale stvari oko terena.
Prva zvezda Kavalirsa i jedna od najvećih zvezda lige, Lebron Džejms nosio je na zagrevanju majicu sa natpisom „Ne mogu da dišem“ (I can’t breathe) u znak podrške crncu, ubijenom u koškanju s policajcima od kojih ga je jedan držao rukom preko vrata, a te reči su bile poslednje koje je izgovorio.
Publiku je oduševilo i to što su britanski vojvoda Vilijam I vojvotkinja Kejt gledali meč u Njujorku gde su potom od Džejmsa dobili dresove i slatkiše. Utakmici su prisustvovale i muzičke zvezde Džej-Zi i Bijonse.
-Ovo je prvi put da gledaju košarku, tako da nam je čast da su mene odlučili da gledaju. Doneli su nam sreću – rekao je Džejms, koji je završio utakmicu sa 18 poena i sedam asistencija.
Kevin Lav je završio utakmicu sa 19 poena i 14 skokova za Kavalirse, a najefikasniji je bio Dion Vejters sa 26. Veteran Kevin Garnet predvodio je Bruklin sa 14 poena i sedam skokova.
Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Los Anđelesu, gde su domaći Klipersi posle produžetka pobedili Feniks sa 121:120 i tako zabeležili osmi trijumf u nizu.Pobedu domaćinu doneo je Blejk Grifin sa 45 poena, ali i trojkom uz zvuk sirene. On je šutnuo loptu koja se odbila od obruča, odskočila i na kraju ušla što je izazvalo erupciju oduševljenja u sali.
-Kad sam šutnuo, osetio sam kao da je van putanje, kratka, ravna, ali sam imao sreće da se odbije – rekao je kratko Grifin posle meča.
U ostalim mečevima, Toronto se povratio od poraza, ali mu je trebao produžetak da pobedi Denver sa 112:107. Dodatnih pet minuta igralo se i u Vašingtonu, gde je domaćin pobedio Boston sa 133:132. Atlanta je u gostima pobedila Indijanu 108:92, dok je Sakramento na svom terenu bio bolji od Jute 101:92.
Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:

Povezana vest:  Sutjeska i Olimpija naredne sezone u Jadranskoj ligi

Sakramento – Juta 101:92
LA Klipers – Feniks 121:120 (produžetak)
Minesota – Golden Stejt 86:102
Vašington – Boston 133:132 (produžetak)
Indijana – Atlanta 92:108
Toronto – Denver 112:107 (produžetak)
Bruklin – Klivlend 88:110