velimir gasic i ekipa

Gašić: Apsolutno zaslužena pobeda Budućnosti

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić, koji je večeras vodio tim u meču protiv Budućnosti, rekao je da je njegov tim loše počeo utakmicu i da je posle morao da juri rezultat. Gašić je priznao da je Budućnost zasluženo pobedila 72:61, ali je i kritikovao sudijske odluke. 
-Čestitam Budućnosti na pobedi. Mislim da dobar deo utakmice nismo adekvatno odgovorili na agresivnu i čvrstu igru u odbrani, što im je donelo veliko samopouzdanje. Imali su veliku kontrolu skoka i davali su lake poene i one na kraju napada. Bili smo u poziciji da non-stop nešto jurimo – rekao je Gašić. 
-Vrlo je teško protiv Budućnosti juriti rezultat. Nismo imali dovoljno mirnoće i strpljenja kada smo uspeli da se približimo rezultatski da to materijalizujemo na pravi način i eventualno uvedemo utakmicu u nešto što je mnogo neizvesnije – dodao je on. 
Partizan je pretrpeo sedmi poraz u Jadranskoj ligi, a večeras je gubio od početka do kraja. 
-Nisam zadovoljan kako smo izgledali većim delom utakmice. Ono što je dobro i što je bilo prisutno su agresivnost i čvrstina u odbrani u trećoj četvrtini i početkom četvrte, ali smo onda već bili opterećeni penalima i bilo je teško da se održi nivo pritiska i agresivnosti – rekao je Gašić. 
-Veliki problem večeras predstavljalo je odsustvo Đorđa Gagića, i Eda Murića. Videli ste da u poslednje vreme ni Nikola Milutinov nije trenirao, i Aleksandar Pavlović je imao problema sa povredom, ali je igrao – dodao je on. 
Gašić je kritikovao sudije, ali je naglasio da je Budućnost pobedila jer je bolje igrala. 
-Ja ne spadam u grupu ljudi koja nešto mnogo komentariše sudijske odluke… mene nikad nije ni zanimalo ko sudi, ali mislim da bi neko trebalo da se dobro zamisli i da povede računa kada je u pitanju sam način delegiranja za utakmice našeg kluba. Činjenica je da mi imamo jedno suđenje na domaćem terenu, a sasvim drugo na gostujućem. Ovo večeras apsolutno nema dodirnih tačaka sa nečim što iole zadire u korektnost – rekao je Gašić. 
Kapiten Partizana Dragan Milosavljević kazao je da je Budućnost apsolutno zasluženo pobedila. 
-Odlična utakmica i apsolutno zaslužena pobeda Budućnosti. Igrali su od početka čvrsto u odbrani, ubacili trojke, kontrolisali meč i zaista dobro odigrali. Nismo dobro počeli, a tek smo u drugom poluvremenu pokazali reakciju, ali je bilo kasno. Izgubili smo jedan jako važan meč i sada moramo da pokažemo reakciju što pre – rekao je Milosavljević. 

Povezana vest:  Povređen navijač, pokušaj napada na Zvezdin autobus