covic press nov

Čović: Bez pritiska na igrače, lopta diktira pravila

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da očekuje još bolje rezultate u 2015. godini, ali da nema pritiska jer je lopta okrugla i ona diktira pravila.
-Uspeli smo da savladamo sve otpore, prošli velika ikušenja, sutra već igramo sa Cibonom, pa nam dolazi „lakši“ meč protiv Reala, a potom još „lakše“ utakmice do kraja sezone. Želimo još bolji rezultat u nastavku sezone, neću da pritiskam ekipu, lopta je okrugla i ona diktira pravila. Ma kakav rezultat bio na kraju sezonu, znamo da su uloženi ogroman rad i energija – izjavio je Čović na godišnoj svečanosti u TC Ušće.
On je naglasio da će Crvena zvezda u narednom periodu imati nekoliko intersantnih promena, kako bi se klub organizaciono unapredio.
-Zvezda bez obzira na uprave koje dolaze i odlaze mora da ostane klub sa visokim standardima. U potpunosti delimo sve što je teško zemlji, ali imamo dobru atmosferu koja nas održava. Neka nam 2015. buzde još uspešnija – istakao je Čović.
Trener crveno-belih Dejan Radonjić izjavio je da se nada da će ekipa pobedom protiv Cibone a najbolji mogući način završiti 2014. godinu.
-Cibona je u naletu, pobedili su na nekim teškim utakmicama u gostima, dolaze nam u dobrom raspoloženju, sa Ilijevskim i Markotom dobili su na kvalitetu i približili se mestu koje vodi u plej-of. Nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i slaviti pred našim navijačima – istakao je Radonjić.
On je prokomentarisao imogućnost da Zvezda 15. uzastopnom prvenstvenom pobedom izjednači rekord Partizana iz 1996. godine.
-Razmišlajmo o tome, jer će, ukoliko uspemo, ostati zapisano. Ipak, fokusiramo se samo na sledeći meč, nikako dugoročno – zaključio je Radonjić.
Utakmica 15. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Cibone igra se sutra od 17 sati u dvorani Pionir.

Povezana vest:  Alen Ajverson srećan u Istanbulu