nba novi logo

NBA VESTI

Detroit se revanširao Čikagu, Vučević dominira

Košarkaši Detroita pobedili su u gostima Toronto sa 114:111 i tako im se revanširali za poraz iz prošle utakmice, ali i zabeležili devetu pobedu u poslednjih 10 utakmica.Ekipu je do trijumfa predvodio Brendon Dženings sa 34 poena i 10 asistencija, dok je Greg Monro dodao 22 poena i 10 skokova, a Andre Dramond 10 poena i 14 skokova. Džodi Miks je postigao 13 poena, od čega 11 u poslednjoj četvrtini.
Sredinom decembra, Toronto je slavio u Detroitu, uz podršku nekoliko stotina svojih bučnih navijača, naročito kada je Džejms Džonson žestoko zakucao preko Dramonda.
-Momci su mislili da je taj poraz bio razočaravajući i malo sraman. Želeli smo zato da pobedimo ovde večeras – rekao je Dženings posle utakmice, koja je bila šesta uzastopna pobeda na gostovanjima za Detroit.
Litvanac Jonas Valančijunas zabeležio je lični rekord karijere od 31 poena i 12 skokova za Toronto. Hjuston je u gostima pobedio Nju Džersi sa 113:99, iako je meč obeležio sukob Kevina Garneta i Dvajta Hauarda.
Garnet je isključen u prvoj četvrtini nakon što je glavom udario Hauarda i gađao ga loptom, dok je Hauard dobio tehničku grešku zato što je udario Garneta u vrat.Utakmicu je posle toga preuzeo Džejms Harden i sa 30 poena predvodio „Rakete“ do pobede. Tim iz Teksasa uglavnom se oslanjao na uspešan šut sa distance, tako da visoki igrači nisu imali mnogo posla. Hauard je dobijao zvižduke, a utakmicu je završio sa osam poena.
-Jedino što je važno je da pobeđujemo. Imamo 82 utakmice i plej-of, radiću šta treba kad dođe vreme – rekao je Hauard.
Orlando je prekinuo seriju od šest uzastopnih poraza pobedom u gostima nad Čikagom od 121:114. Nikola Vučević i Viktor Oladipo odigrali su odlične utakmice za Medžik. Obojica su postigla po 33 poena, dok je crnogorski reprezentativac imao i 11 skokova.
Vučević je tako ostvario 23 „dabl-dabl“ učinak ove sezone, po čemu je najbolji u ligi trenutno.On je iz igre šutirao 16/24, a napravio je i potez večeri kada je u trećoj četvrtini levom rukom zakucao preko Paua Gasola.
-Samo sam hteo da dođem do obruča i da snažno završim akciju. Skočio sam visoko i hteo sam da zakucam, a ne radim to često, pa verujem da su bili iznenađeni – rekao je Vučević posle utakmice.
Gasol je odigrao još jednu dobru utakmicu za Bulse, postigavši 28 poena i 14 skokova.
Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:
Boston – Nju Orleans 108:100
Bruklin – Hjuston 99:113
Toronto – Detroit 111:114
Čikago – Orlando 114:121

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Đorđević: Timska pobeda, naša najbolja utakmica