vanja udovicic mos

Udovičić: Zvezdaši, pokažite dostojanstvo i fer-plej

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičic uputio je danas, u ime Vlade Srbije, apel navijačima Crvene zvezde da se na utakmici košarkaše Evrolige protiv Galatasaraja ponašaju dostojanstveno i pošalju snažnu poruku fer-pleja i sportskog navijanja.
-Na sutrašnjem meču moramo da pokažemo dostojanstvo i pravo sportsko navijanje. Apelujem na sve navijače da pre, tokom i nakon utakmice, svojim ponašanjem pošalju poruku da za nasilje nema mesta u sportu i da tragičan dogadjaj, kao što je ubistvo Marka Ivkovića, više nikada i nigde ne sme da se ponovi – poručio je Udovičić.
On je dodao da je Turska učinila sve da se ovaj slučaj reši, uhvatila je Markovog ubicu i da je sada na Srbiji da sutra garantuje bezbednost svima u KOMBANK areni.
-Preduzete su sve neophodne mere kako bi meč protekao bez problema, uključene su sve bezbednosne službe na nivou Republike i Beograda, povećan je broj ljudi u obezbedjenju. Još jednom, apelujem na sve navijace Zvezde da fer i sportskim ponašanjem i uzdržavanjem od incidenata pomognu svom timu u sutrašnjoj utakmici – navodi se u saopštenju ministra Udovičića.
Utakmica izmedju Crvene zvezde i Galatasaraja proglašen je za meč visokog rizika zbog ubistva navijača crveno-belih u Istanbulu 21. novembra, uoči utakmice dva kluba u prvoj fazi takmičenja.
Utakmica trećeg kola Top 16 faze Evrolige izmedju Crvene zvezde i Glatasaraja igra se sutra od 21 sat.

Povezana vest:  Đorđević: Moramo da poboljšamo igru u odbrani