covic i jarusvat

Čović i Jarsuvat: Da se nikad ne ponovi Istanbul

Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Galatasaraj, Nebojša Čović i Dujgun Jarsuvat poručili su danas u Beogradu da više nikada ne sme da se ponovi incident iz Istanbula kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković. 
-Marko Ivković koji je izgubio život u Istanbulu, nije samo navijač, on je sada postao simbol. Mi delimo s vama duboku tugu zbog tog incidenta. Ono što nam daje utehu je što je Markov ubica uhvaćen i priveden pravdi za tako kratko vreme – rekao je Jarsuvat novinarima u beogradskom Hotelu Hajat. 
On je istakao da je „neobična podudarnost“ to što je suđenje osumnjičenom za ubistvo Marka Ivkovića počelo danas u Istanbulu, na dan kada ta dva kluba igraju meč u Beogradu. 
-Ne sumnjamo ni malo da će biti pravedno suđenje. Pre no što sam došao, javili su mi iz Istanbula da je prvi deo suđenja završen, a nastavak je zakazan za 12. februar. On (osumnjičeni) će i dalje biti u pritvoru – kazao je Jarsuvat. 
Pred meč Zvezde i Galatasaraja, 21. novembra prošle godine, u Istabnulu je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković, a predsednik Galatasaraja je istakao da on i Čović imaju istorijsku dužnost – da pokažu da igra mora da se nastavi. 
-Fanatizam će izgubiti, a tolerancija pobediti – dodao je Jarsuvat. 
Jarsuvat je posebno zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je omogućio da se današnji meč odigra. 
-Posebno želim da zahvalim premijeru Srbije koji je omogućio bezbedan dolazak tima u Beograd i što je omogućio da se odigra meč. Ličnom intervencijom Vučića pružena nam je prilika da odigramo utakmicu i prevaziđemo tenzije – kazao je Jarsuvat. 
Košarkaši Galatasaraja stigli su danas u Beograd, a na ulicama grada je primetan veliki broj policajaca. Tako je bilo i oko Hotela Hajat. 
-Premijer Vučić je rekao ambasadoru da su preduzete sve mere bezbednosti. Danas smo se uverili u to“, rekao je Jarsuvat.
Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je kazao da je danas iz Beograda poslata jasna poruka da ono što se dogodilo u Istanbulu ne sme više nikad da se ponovi. 
-Znam da, šta god mi pričali i radili, neće se vratiti život Marka Ivkovića, ali moramo da se borimo da se bilo šta slično ikad ponovi – rekao je Čović. 
On je zahvalio državnim organima Srbije što su prihvatili predlog Crvene zvezde da se meč igra u Beogradu, kao i državnim organima Turske što su brzo uhapsili osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića.
-Očekujem da pravda bude zadovoljena bez nikakvih manipulacija. Siguran sam da će tako biti – rekao je on. 
Delegacija Galatasaraja na čelu s predsednikom Dujgunom Jasuvatom I ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili su ranije danas grob Marka Ivkovića u Beogradu. Meč trećeg kola Top 16 faze između Zvezde i Galatasaraja igra se večeras od 21.00 u Beogradskoj areni. 

Povezana vest:  Radonjić: Problemi posledica brojnih izostanaka i povreda