zvezda galatasaraj-jan 2015Košarkaši Zvezde na poluvreme sa plus dva poena

Košarkaši Crvene zvezde posle prvog poluvremena vode protiv Galatasaraja sa 35:33, u utakmici 3. kola E grupe Top 16 faze Evrolige.
Crveno-beli igraju uz gromoglasnu podršku sa tribina ispunjene Kombank arene i za sada su na dobrom putu da zabeleže prvu pobedu u Top 16.
Navijači srpskog kluba spremili su posebnu koreografiju pred utakmicu. Sa platforme dvorane spuštena je velika slika Marka Ivkovića uz skandiranje njegovog imena, na tribinama je razvijen veliki transparent kojim je odata pošta stradalom mladiću, a na svakoj stolici je zastavica s natpisom „živiš“.
Navijača crveno-belih Ivkovića ubile su pristalice Galatasaraja u novembru u Istanbulu, uoči meča dva tima u okviru grupne faze Evrolige, zbog čega su u Beogradu pred večerašnji susret mere bezbednosti podignute na najviši nivo.
Košarkaši turskog kluba su u rasprodatoj dvorani prilikom izlaska na zagrevanje dočekani zaglušujućim zvižducima.
Pojedini navijači Crvene zvezde, medjutim, nisu uspeli da se iskontrolišu, pa je na parket ubačeno nekoliko svinjskih potkolenica u želji da se isprovociraju gostujući igrači.
Ovaj ispad bez sumnje će biti registrovan od Evrolige, tako da srpskim klubu gotovo sigurno sledi drastična novčana kazna.

Povezana vest:  Vujošević: Legitimno pravo nove uprave je da ne produži ugovor