nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Nju Orleansa, Oklahome i San Antonija 

U noći između nedelje i ponedeljka u američkoj košarkaškoj ligi NBA odigrana su samo tri meča u kojima su pobedili Nju Orleans, Oklahoma i San Antonio. Košarkaši Nju Orlensa su u gostima savladali Toronto sa 95:93, a najzaslužniji za taj trijumf bio je Tajrek Evans. 
Evans je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, postigao je 26 poena, ali i odlučujuće poene 1,6 sekundi pre kraja meča i tako doneo Nju Orleansu prvu pobedu nad Torontom posle sedam utakmica. U poraženoj ekipi najbolji je bio Demar Derozan sa 22 poena. 
I košarkaši Oklahome su upisali pobedu na gostovanju i to ubedljivu – pobedili su Orlando sa 127:99. Oklahoma je tokom meča imala i 38 poena prednosti, a ovim uspehom je prekinula niz od četiri uzastopna poraza u gostima. 
Najefikasniji u Oklahomi su bili Kevin Durent sa 21 poenom i Rasel Vestbruk koji je ubacio 17, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Viktor Oladipo sa 23 poena. 
Košarkaši San Antonija su na svom terenu pobedili Jutu sa 89:69. 
San Antonio su do pobede doveli Tijago Spliter sa 14 poena, Deni Grin sa 13 i Kavai Lenard sa 23 poena. S druge strane, u poraženoj ekipi, koja je u prvom poluvremenu postigla samo 27 poena, najefikasniji je bio Rudi Gober sa 13 poena. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Jokić odličan u porazu Denvera od Golden Stejta