jaka blazic cz gal

Blažič: Barselona je favorit

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je danas da je Barselona favorit u predstojećem meču Top 16 faze Evrolige, iako su crveno-beli ove sezone pokazali da mogu da se nose sa svim protivnicima u elitnom klupskom takmičenju.
-Barselona je sigurno favorit u ovoj utakmici. Imaju izuzetno kvalitetan sastav i njihove ambicije u ovoj sezoni su velike. Potrudićemo se da pružimo sve od sebe, prikažemo maksimum u ovom trenutku. Mislim da smo u dosadašnjem toku Evrolige pokazali da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom i zato ćemo i protiv Barselone pokušati da odigramo dobar meč – rekao Blažič za klupski sajt.
On je dodao da je Barselona jedan od najboljih evropskih klubova, koji je u poslednjih šest godina pet puta bio učesnik Fajnal-fora. 
-Dobro poznajemo njihove igrače. Biće oslabljeni neigranjem Olesona i Navara, ali poseduju adekvatne zamene. Uertas je motor i mozak njihovog tima, Ante Tomić dominara pod košem, dok se dosta toga vrti i oko Doelmana. Imaju vrlo agresivnu spoljnu liniju, neke od najboljih mladih igrača Evrope poput Hezonje i zato ćemo morati da budemo veoma oprezni – istakao je Blažič.
Posle tri odigrana kola Top 16 faze Evrolige izabranici Dejana Radonjića nalaze se na posledenjem mestu grupe E sa skorom 0-3, dok je Barselona peta sa jednom pobedom.
-Raduje nas podatak da smo dobrim igrama u prvoj fazi Evrolige došli u priliku da svake nedelje igramo protiv ovako jakih protivnika. To ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji mogući način, da iz svakog tog meča nešto naučimo i da posle svake utakmice budemo još bolji. Kod svih igrača postoji ogromna želja da pružimo maksimum, jer smo svesni da samo ako budemo odigrali meč na gornjoj granici naših mogućnosti možemo da dođemo u situaciju da iznenadimo Barselonu – zaključio je Blažič.
Utakmica Barselona – Crvena zvezda igra se sutra od 20.45 u Blaugrani.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Lovernj: Nismo bili pravi danas, sutra na pobedu