nikola milutinov

Milutinov: Uvek može bolje

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je danas da je to što crno-beli imaju kontinuitet dobrih rezultata u ovom trenutku važnije od njihove pozicije na tabeli Jadranske lige. 
-Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači. Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata. Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice – rekao je Minutinov za sajt Jadranske lige. 
Partizan je ostvario pet vezanih pobeda u Jadranskoj ligi i izdvojio se na četvrtom mestu regionalnog takmičenja. Milutinov je kazao da su Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan značajno podigli i kvalitet igre, ali i samopouzdanje cele ekipe. 
-Ipak su to igrači koji imaju bogate internacionalne karijere – dodao je Milutinov. 
Milutinovu je ovo treća sezona u Partizanu, ali i dalje spada među najmlađe igrače u ekipi. Na pitanje od kojih saigrača dobija najviše saveta, on je odgovorio da su to Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan. 
-Njih trojica konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči. Recimo Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača… – rekao je centar Partizana. 
Milutinov trenutno ubedljivo vodi po broju ofanzivnih skokova u ligi, a takođe je igrač sa najboljim indeksom korisnosti u Partizanu. 

Povezana vest:  Milojević: Da se prikažemo u dobrom svetlu protiv Zvezde

-Moje razmišljanje je da uvek može bolje. Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak. Posebno kod slobodnih bacanja. Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog. Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona – kazao je on. 
Upitan ko mu je najteži protivnik na centarskoj poziciji u Jadranskoj ligi, Milutinov je izdvojio košarkaša Crvene zvezde Bobana Marjanovića i igrača Cedevite Miro Bilana. 
-Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi. Takođe, tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar – dodao je Milutinov. 

Povezana vest:  Fondacija „Bogdan Bogdanović“ obnovila košarkaški teren u OŠ „Pavle Savić“ u Mirijevu, na radost više hiljada đaka i svih stanovnika ovog dela grada