nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Čikaga, Bostona, Klipersa i Jute

Košarkaši Čikaga pobedili su noćas na svom terenu šampiona NBA lige San Antonio sa 104:81 I prekinuli njegov niz od četiri pobede. Bulse su do tek treće pobede u poslednjih devet utakmica predvodili Derik Rouz sa 22 poena, Džimi Batler sa 17 poena i Pau Gasol sa 12 poena i 17 skokova, što je njegov 25. „dabl dabl“ u sezoni. 
Samo trojica igrača postigli su dvocifreni broj poena u timu iz San Antonija, Kavaj Leonard 16 poena, Peti Mils 12, a Kori Džozef 11 poena. Toni Parker ubacio je devet poena, a Tim Dankan šest poena uz sedam skokova. 
Košarkaši Bostona pobedili su na gostujućem terenu Portland sa 90:89 „trojkom“ Evana Tarnera 1,9 sekundi pre kraja meča. 
Tarner je utakmicu završio sa 10 poena, šest skokova i osam asistencija, a najefikasniji u Seltiksima bio je Ejveri Bredli sa 18 poena. Džared Selindžer ubacio je 17 poena uz devet skokova, a Brendon Bas 13 poena, 10 skokova i pet asistencija za Boston, koji je prekinuo niz od tri poraza. 
U ekipi Portlanda, koja je izgubila peti put u poslednjih šest utakmica, najefikasniji je bio Demijan Lilard sa 21 poenom, šest skokova i sedam asistencija. 
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su na svom terenu Bruklin sa 123:84 i ostvarili najubedljiviji trijumf u međusobnim duelima. Blejk Grifin bio je najefikasniji u timu iz Los Anđelesa sa 24 poena, od kojih je 22 postigao u prvom poluvremenu, a Džej Džej Redik I Džamal Kroford dodali su po 17 poena. 
Deandre Džordan ubacio je 14 poena i imao je 12 skokova, dok je Kris Pol ubacio šest poena i imao je 17 asistencija. 
U timu Bruklina Mejson Plamli bio je najefikasniji sa 16 poena, dok su po 11 poena dodali Darijus Moris i Džerom Džordan. Košarkaši Jute pobedili su na gostujućem terenu Milvoki sa 101:99. Gordon Hejvord bio je najefikasniji sa 24 poena, šest skokova i šest asistencija, Enes Kanter dodao je 23 poena i 16 skokova. 
U poraženom timu Brendon Najt i Džered Dadli postigli su po 16 poena. 

Povezana vest:  Partizan jedva preživeo FMP, plasirao se u polufinale kupa