predrag_samardzinski_kos_fmpSUPERLIGA SRBIJE

Borbeno na Borac

 

U devetom kolu Superlige Srbije FMP će ugostiti Borac iz Čačka. Posle poraza od Zvezde, svaka utakmica je izuzetno važna. Trener Boško Đokić smatra da je Borac možda rasterećeniji, ali da je njegov tim ipak favorit.

-Ova utakmica u principu dolazi u teškom trenutku za nas jer je moramo dobiti. Tačnije, svaka utakmica je pod moranjem, bez obzira da li je u pitanju Borac, Partizan ili neko treći. Imamo prednost domaćeg terena, bolji sastav, tako da bi ovaj meč trebali da realizujemo kako smo zamislili. Njihov glavni igrač je Jorović, za koga ne znam da li će biti u sastavu, ali oni su inače dobar tim, koji je kao prvi iz naše lige ušao u Superligu. Doveli su dva odlična pojačanja, Vukosavljevića za sigurnost pod košem i Nešovića koji pokriva pozicije jedan i dva, donosi agresivnost u odbrani, preciznost i ubrzava igru. Sve u svemu, jedna kompaktna celina, zrela ekipa, koju je sticaj okolnosti doveo do toga da nemaju nešto bolji učinak, koji će, verujem sa nekom pobedom kuće i popraviti. Biće to teška utakmica, zbog njihove širine i rasterećenosti, a i mi smo pod nekom vrstom pritiska. Najbitnije je da su svi zdravi i u konkurenciji za tim, idemo po bodove svim snagama – zaključio je Đokić.

Povezana vest:  Partizan se pobedom oprostio od Evrokupa

Predrag Samardžiski kaže da osim pobede ništa drugo ne dolazi u pitanje.

-Moramo da se vratimo pobedom, posle poraza od Crvene zvezde. U ovih šest kola moramo da pobedimo gotovo sve utakmice ukoliko želimo među najbolje četiri ekipe i toga smo svesni. Najbolja prilika je upravo Borac kod kuće, gde ulogu favorita moramo da opravdamo angažovanom igrom u odbrani, pametnom igrom u napadu i u tom slučaju da ne bi trebalo da se dovede u pitanje pobednik ove utakmice. Bilo je i nepotrebne tenzije pred susret u Čačku, ali mi smo pokazali tada, a pokazaćemo i sada šta predstavlja FMP –  jasan je bio centar Pantera.

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, Partizan pobedio Budućnost posle preokreta

Utakmica u Železniku se igra u sredu od 18 časova, a ulaz je besplatan!