igokea metalacaMetalac pobedio Igokeu u neizvesnoj završnici

Košarkaši Metalca pobedili su večeras na gostujućem terenu Igokeu sa 75:72 (15:25, 23:16, 17:20, 20:11), u utakmici 20. kola Jadranske lige i naneli joj šesti uzastopni poraz u regionalnom takmičenju.
Metalac su do pobede predvodili Nikola Malešević sa 19 poena i pet skokova i Nikola Jevtović sa 16 poena i sedam skokova. Marko Jošilo dodao je 11 poena uz osam skokova, a po devet poena ubacili su Marko Ljubičić i Dušan Kutlešić.
U ekipi Igokee Dušan Katnić bio je najefikasniji sa 17 poena, novi igrač Brejdi Heslip postigao je 14 poena, a Džonatan Džons 12 poena uz pet skokova.
Igokea je na početku povela sa 25:15 i čuvala je prednost većim delom prvog poluvremena. U završnici te deonice Metalac je uglavnom preko Maleševića i Jevtovića uspeo da se primakne na tri poena zaostakta (38:41). U trećoj četvrtini domaći su uglavnom vodili ali je Metalac u poslednjoj deonici uspeo da se vrati i izjednači, da bi Ljubičić „dvojkom“ u samoj završnici doneo ekipi Vladimira Đokića vođstvo od 74:72.
Heslip je zatim imao šut za pobedu, ali je promašio. Nakon toga Malešević je pogodio jedno slobodno bacanje i postavio konačan rezultat.
Posle 20 utakmica Metalac zauzima osmo mesto na tabeli sa devet pobeda i 11 poraza, a Igokea je pretposlednja, 13. sa pet pobeda i 15 poraza.
U sledećem kolu, u subotu, Igokea će na svom terenu igrati protiv Olimpije, a Metalac u Valjevu protiv MZT.

Povezana vest:  NBA rezultati, subota 26. decembar

PHOTO: Igokea/Nenad Vuruna