a zalgiris009Crvena zvezda poražena od Žalgirisa u Areni
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 68:70 (13:20, 21:19, 15:14, 19:17), u utakmici šestog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige I pretrpeli peti poraz u grupi.
Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 17 poena i 10 skokova, a Jaka Blažič dodao je 12 poena i to su jedina dva igrača sa dvocifrenim brojem poena. Markus Vilijams ubacio je devet poena, a Nikola Kalinić šest poena.
Košarkaši Zvezde nisu pogodili nijedan šut za tri poena, iz 19 pokušaja.
U litvanskoj ekipi najefikasniji je bio Džejms Anderson sa 22 poena I pet skokova, Paulius Jankunas 11 poena uz osam skokova, a Arturas Gudaitis dodao je 10 poena.
Posle šest kola Zvezda ima pobedu i pet poraza, a Žalgiris dve pobede i četiri poraza.
Obe ekipe su bile loše u napadu u prvom poluvremenu, a posebno domaći tim, pa je Žalgiris lako uspevao da održava prednost tokom tog dela utakmice.
Crveno-beli košarkaši su u prve dve deonice promašili svih 12 šuteva za tri poena, što su gosti iskoristili i u jednom trenutku imali i devet poena prednosti.
Zvezda je ipak sa nekoliko vezanih kontranapada uspela da smanji zaostatak i na poluvreme ode sa minus pet.
Žalgiris je u trećoj deonici poveo sa 10 razlike trojkom Andersona, a Zvezda je potom 9:3 smanjila na četiri.
Žalgiris je imao poslednji napad u trećoj četvrtini, koji je promašio, a Marko Tejić je skočio i tada je klupa domaćih žestoko protestovala zbog nedosuđenog faula, zbog čega je svirana tehnička greška.
Gosti su postigli šest poena na početku poslednje deonice i ponovo otišli na 10 poena prednosti, ali su crveno-beli uspeli da nadoknade veliki zaostatak i smanje na jedan poen.
Ipak, domaći igrači nisu uspeli da iskoriste nekoliko napada za izjednačenje, a u poslednjem napadu imali su priliku i za pobedu, ali je Vilijams promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi.
Utakmicu u Areni pratilo je oko 18 hiljada navijača, od čega i 10-ak gostujućih, koji su ekipu Žalgirisa bodrili iz „skaj boksa“.
U sledećem kolu, u petak 13. februara Zvezda će igrati u Atini protiv Panatinaikosa, a Žalgiris dan ranije u Kaunasu protiv Real Madrida.
Povezana vest:  Alimpijević novi trener Crvene zvezde