boban marjanovic intervjuMarjanović: Borbeno i bez pritiska u Novom Mestu

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da će njegov tim biti „znatno oslabljen“ u Novom Mestu protiv Krke, ali da će se truditi da to borbenošću nadoknadi.
-Veoma smo oslabljeni neigranjem dvojice standardnih prvotimaca, Nemanje Dangubića i Stefana Jovića, ali potrudićemo se da maksimalnom borbenošću nadoknadimo njihovo odsustvo – rekao je Marjanović za klupski sajt pred odlazak u Novo Mesto.
Zvezda do sada ima svih 20 pobeda u Jadranskoj ligi, dok Krka ima 10 i sutra će u meču 21. kola želeti da zadrži minimalnu nadu za plasman u plej-of, odnosno u evropska takmičenja. Crveno-beli su u četvrtak igrali u Beogradu protiv Žalgirisa u Evroligi.
-Duže vreme se nalazimo u veoma žestokom ritmu utakmica, a kada se tome dodaju i naporna putovanja jasno je da je prisutna velika potrošnja. Mi, međutim, u svaki meč ulazimo sa istiim ambicijama, a to je da zabeležimo pobedu tako da se po tom pitanju ništa ne razlikuje ni ovo gostovanje Krki – rekao je Marjanović.
Centar beogradskog tima kazao je da ekipa nema nikakav pritisak.
-Ne osećamo bilo kakav pritisak, jer nam je u prostalih šest kola dovoljna samo jedna pobeda kako bismo i teorijski obezbedili prvo mesto pred plej-of. Zato ćemo se potruditi da maksimalno iskoristimo tu rasterećenost i pružimo još jednu dobru partiju – rekao je on.
Marjanović je kazao da poštuje Krku, koja ima iskusne i kvalitetne igrače, kao i dobrog trenera.
-Moramo da nametnemo naš stil igre koji krasi agresivna odbrana i da iz dobre odbrane tražimo potom najefikasnija rešenja u napadu – rekao je Marjanović.
Utakmica Krka-Zvezda igra se sutra od 17.00. Dangubić i Jović niće igrati zato što su lakše povređeni, pa je stručni štab odlučio da ih poštedi. Među putnicima za Novo Mesto našao se i 17-godišnji Aleksandar Aranitović.

Povezana vest:  Rafal Predraga Stojakovića